"Kokeillaanks keskustaa?"

Kaupunkikeskustoissa toimintaympäristö on useimmiten houkuttelevan monipuolinen. Siellä on kohtaamispaikkoja, kahviloita, ravintoloita, kauppoja, monipuolista palvelutarjontaa ja tapahtumallisuutta.  Kaupan murros on kuitenkin tyhjentänyt liiketiloja keskusta-alueilta ja niitä onkin tulevaisuudessa käytettävä muidenkin kuin kaupan alan yritysten sijoittumispaikkana. Liike- ja kaupunkikeskustojen elinvoima riippuu alueen houkuttelevuudesta sekä liiketilojen käyttöasteesta. Tyhjien liiketilojen käyttöastetta nostamalla voidaan nostaa keskusta-alueiden houkuttelevuutta sekä alueiden vetovoimaa. Perinteiset toimintatavat ja pitkät vuokrasopimukset ovat osittain historiaa ja tarvitaan uusia toimintamalleja sekä pelisääntöjä pop-up-tyyppisen toiminnan laajentamiseksi. 

Prizztech Oy toteuttaa yhteistyössä Porin Yrittäjien ja Porin Käviksen kanssa vuosina 2017-2018 kokeiluhanketta ”Kokeillaanks keskustaa?”. Hankkeen tavoitteena on kokeilla pop-up-toimintaa Porin keskusta-alueella ja luoda uusi toimintamalli pop-up-toimintaan sekä tilojen omistajien että vuokralaisten käyttöön. Hanketta rahoittaa Satakuntaliitto alueellisten kokeilujen AIKO-ohjelmasta.

Nyt käynnistyvässä hankkeessa toteutetaan kolme pop-up-tapahtumaa, joista ensimmäinen pidetään joulu-tammikuun vaihteessa. Tapahtumat suunnitellaan erilaisiksi sekä laajuudeltaan että kestoltaan, jotta saadaan mahdollisimman monipuolista kokemusta tapahtumien järjestämisestä. Tapahtuminen markkinointiin luodaan myös yhteinen pop-up-brändi. 

Tarkkoja päivämääriä tai sijaintipaikkoja ei vielä ole, vaan hankkeessa edetään kokeilevalla toimintatavalla yhteistyössä yritysten kanssa. Tapahtumat ovat avoimia kaikille yrityksille sekä yrittäjiksi aikoville. Ensimmäiseen tapahtumaan haetaan nyt kiinnostuneita yrityksiä ympäri Satakuntaa sekä alueen ulkopuoltakin. Infotilaisuus pop-up-toiminnasta pidetään Porissa 31.10.2017. 

Lisätietoja:  

Mari Antikainen, Prizztech Oy puh. 044-7105362

Jari Taimi, Porin Yrittäjät, puh. 050-5977021

Kirsi Sainio-Lehtimäki, Kävis, puh. 044-7373373

 

09.10.2017