Bisnesenkeli kasvun vauhdittajana

Bisnesenkeli Kari Ollila ja projektipäällikkö Marika Lähde suunnittelemassa seuraavaa pitchaustilaisuutta.


Satakunnan bisnesenkelit ovat toimineet verkostona jo yli viisi vuotta. Nyt on aika ottaa seuraava vaihde jo hyvässä vauhdissa olevaan toimintaan. Tällä hetkellä verkostoon kuuluu noin 30 henkilöä ja verkoston kautta on jo noin 70 yritystä saanut sparrausta liiketoiminnan kasvuun.

Bisnesenkelit ovat yrityselämässä toimivia ihmisiä, joilla on hyvää kokemusta, verkostoja ja halu auttaa alkuvaiheessa olevia ja kasvuun tähtääviä yrityksiä. Enkelit tuovat yritykseen paljon henkistä pääomaa alkuvaiheen pääoman lisäksi. Enkeleillä on mm. kykyä johtaa kasvuyritystä, huolehtia rahoituksen suunnittelusta, tuotekehityksen suunnitelmallisuudesta tai kansainvälistymisen startista sekä auttaa neuvottelupöydissä ja seuraavan stepin suunnittelussa. Usein enkelit sijoittavat yrityksiin yhdessä muutaman henkilön ryhmänä ja sopivat rooleista omien vahvuusalueidensa mukaan. Toiminta on aina luottamuksellista.

Miten mukaan?

Satakunnassa järjestetään useita kertoja vuodessa pitch-tilaisuuksia, joissa enkeliverkosto on kutsuttu paikalle. Yritys saa esitellä omaa liikeideaansa verkostolle noin viiden minuutin ajan. Esitykset treenataan aina etukäteen. Enkelit esittävät kommenttejaan ja kysymyksiään, jonka jälkeen kontakteja vaihtamalla on mahdollisuus sopia seuraavista tapaamisista. Tilaisuuden lopuksi on hyvää aikaa vuorovaikutukseen ja keskustelujen syventämiseen. Tuolloin yritys saa hyvää palautetta liikeidean mahdollisuuksista sekä neuvoja ja ideoita jatkoon. 

Enkelien näkökulmasta kiinnostavimpia ovat yritykset, joiden liiketoimintamallissa on innovatiivisuutta, se on monistettavissa ja siinä on merkittävää kasvupotentiaalia, mahdollisesti myös kansainvälisille markkinoille. Yrityksen toimialalla ei sinänsä ole merkitystä, mutta enkelit kiinnittävät huomiota tiimin osaamiseen ja yhteistyökykyyn viedä asioita eteenpäin. 

Prizztechin tavoitteena on löytää innovatiivisille start-up- ja kasvuyrityksille hyviä kumppanuuksia ja sijoittajia eli bisnesenkeleitä viemään yrityksen toimintaa seuraavalle tasolle. Tahdomme omalta osaltamme olla vahvasti vauhdittamassa yritysten kehitystä perustamisesta aina kansainvälistymiseen asti. Meihin voi ottaa yhteyttä aina luottamuksella ja jaamme vain sellaista tietoa, minkä asiakkaamme on hyväksynyt jaettavaksi.

 

OTA YHTEYTTÄ

Kari Ollila
044 0592 752
kari.ollila@katolli.fi

Marika Lähde
044 710 5314 
marika.lahde@prizz.fi

 

27.11.2018