Näin on, ainakin jos sitä mitataan energian ja innon määrällä. Vierailu Satakunnan ensimmäisessä FIRST LEGO League -aluetapahtumassa Ulvilassa oli kaikilla mittareilla positiivinen kokemus. Energiaa ja intoa oli koko salin täydeltä ja sen saattoi aistia jo eteisaulassa. Kerrassaan upeaa oli havaita, kuinka lapset ja nuoret (9 - 16 v.) suunnittelivat ja rakensivat itsenäisesti toimivan robotin. Eikä siinä vielä kaikki, vaan joukkueet olivat panostaneet tilaisuuteen omatekoisista joukkuepaidoista kannatushuutoihin asti.

Onnistunut tilaisuus vaatii toimivat puitteet ja hyvän konseptin. Onnistumien on viime kädessä kuitenkin kiinni ihmisistä. Tilaisuuden vetäjien innostus ja kyky innostaa ovat keskeisiä. Aivan varmaa on, että ilman opettajien panostusta ja sitoutumista ei 25 joukkuetta olisi ollut mukana kamppailemassa. Tapahtumissa joukkueet kilpailivat roboteillaan, joiden rakentamisen ja testaamisen eteen he olivat tehneet töitä pitkään.

Leikkimielisen kisan toinen puoli on se, että näin tehdään automaatiota ja robotiikkaa tutuksi.  Koodaus arkipäiväistyy. Valtaosa meistä uskoo, että digitalisaatio muuttaa tulevaisuuttamme olennaisesti. Robotiikka tulee useille aloille ja toimintoihin. Osin sattumalta nuorten kilpailua seuraavana päivänä oli mahdollisuus tutustua Hoivarobotti Zoraan koko perheen SMILE-tapahtumassa Kauppakeskus Puuvillassa. Prizztech jatkaa työtään automaatio- ja robotiikka-alan kehittämisessä sekä hyvinvointialan uusien teknologioiden testaamisessa. Myös siten luomme alueelle kilpailukykyä huomiseen.