Puolet yrityksen perustajista hyödyntää Prizztechin maksuttomia palveluita

Uusyrityskeskus Enterin väki toivottaa kaikki yrittäjyydestä kiinnostuneet tervetulleiksi maksuttomaan neuvontaan. Kuvassa (vas.) verohallinnon Pirjo Krannila, Prizztech Oy:n Antti Kokkila, Tero Patoranta, Merja Lehtonen ja Jari Keinonen sekä TE-toimiston starttirahaneuvoja Mervi Landvik-Huhtala.

Yritysneuvonnan kautta perustetut yritykset ovat tutkitusti elinvoimaisempia kuin ilman neuvontaa perustetut. Neuvontatapaamisia Prizztech Oy:n Uusyrityskeskus Enterissä on vuosittain noin 1300, ja Porin seudulla* noin puolet, eli 250–300 uutta yritystä saa alkunsa Enterin avustuksella.

Yritysneuvonnassa autetaan yrittäjyydestä kiinnostuneita selventämällä yrityksen perustamiseen liittyviä asioita. Prizztech Oy:n yrityskehittäjä Jari Keinonen on toiminut yritysneuvojana Enterissä vuodesta 2007 lähtien.

–Enterin vahvuutena on henkilökohtainen palvelu, jota asiakkaat arvostavat. Tavoitteena on hallittu yrityksen perustaminen ja kannattava yritystoiminta, Jari kertoo.

Usein asiakkaiden kanssa lähdetään liikkeelle liikeidean pallottelusta, ja oikeiden kysymysten avulla asiakasta autetaan viemään liikeideaa eteenpäin. Uusyrityskeskus Enteriin voi tulla neuvontaan ilman kirjallista liiketoimintasuunnitelmaa, ja kannattavuuslaskelmat asiakas voi laatia yhdessä yritysneuvojan kanssa.

–Laskelmat antavat tärkeää tietoa siitä, kuinka paljon tuotetta tai palvelua olisi myytävä, jotta toiminta olisi kannattavaa, Keinonen sanoo.

Monesti Enterin asiakkaat kaipaavat apua myös marssijärjestykseen, eli miten edetä asioiden kanssa. Lisäksi yritysneuvojan työhön kuuluu mm. erilaisten yrittäjyysinfojen ja -luentojen pitäminen, lausuntojen kirjoittaminen asiakkaiden yrityshankkeista sekä yrityksen rekisteröintineuvonta.

Starttiraha- ja veroneuvonta täydentävät palveluja

Yritysneuvontapalvelut ovat osa kuntien elinkeinopalveluja, maksuttomia ja luottamuksellisia. Prizztech Oy:n Uusyrityskeskus Enter tarjoaa aloittavan yrittäjän palvelut kokonaisvaltaisesti, sillä perustamisneuvonnan lisäksi Enterissä on tarjolla TE-toimiston starttirahaneuvonta ja verotoimiston neuvontapalvelut.

Motivaatio ryhtyä yrittäjäksi lähtee usein halusta vaikuttaa oman työn sisältöön. Vaikka yrityksen perustaminen on oiva vaihtoehto työllistää itse itsensä, ja esimerkiksi osa-aikainen yrittäminen on yhä suositumpaa, yrittäjyys on myös yksi elämän suurista päätöksistä. Yrittämisen vapauden rinnalla kulkee aina myös kokonaisvaltainen vastuu.

–Yritysneuvojat toimivat suunnan näyttäjinä, mutta lopullisen päätöksen yrityksen perustamisesta tekee aina asiakas itse, Keinonen kiteyttää.

* * * * * * * * * *

*) Porin seudulla tarkoitetaan tässä tekstissä Prizztech Oy:n asiakaskuntia, joita ovat Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Pomarkku, Pori ja Ulvila.

Asiakaspalautteita 2018 | ”Kaikki aloittavan yrittäjän asiat ovat minulle vielä niin vieraita asioita ja teiltä olen saanut aina kysymyksiini niin hyviä vastauksia ja minua on neuvottu ja opastettu kaikissa asioissa kiitettävällä tasolla. Loistavaa toimintaa!” | ”Todella hyvää ja henkilökohtaista palvelua.” |  ”Asiantuntijuus oli hyvää, myös palvelun taso oli hyvää.”  | ”Olen saanut täysin kattavan palvelun yrityksen alkutaipaleelle. Kiitokset teille.”

Prizztech Oy | Uusyrityskeskus Enter tarjoaa maksutonta yritysneuvontaa henkilöille, joiden asuin- tai kotikunta on Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia (v. 2017 asti), Pomarkku, Pori tai Ulvila.  Enterin palveluja voivat käyttää myös ne, jotka suunnittelevat yritystoiminnan aloittamista ko. kunnissa. Alkavan yrittäjän neuvontapalvelut ovat osa em. kuntien elinvoimapalveluja.

Artikkeli PDF:nä

- VARAA AIKA yritysneuvontaan (Uusyrityskeskus Enter) >>

- Osallistu MINUSTAKO YRITTÄJÄ -infoihin >>

- Mitä on kevytyrittäjyys? Ke 7.11. klo 17–18.30 (Porin yliopistokeskus) >>

- Maksuttomat verkkoseminaarit: osallistu tai tilaa tallenne >>

- Yrityksen perustamisneuvonta Satakunnassa (kunnittain)

 

02.10.2018