Event Arena Pori

Porin kaupunki teki 13.8.2012 Prizztech Oy:lle aluevarauksen Kirjurinluodon alueesta. Alueelle suunnitellaan Porin seudun vetovoimaisuutta lisääviä hankkeita.  Poriin perustettu yritys Event Arenas Finland Oy on tänään tehnyt esisopimuksen edellä mainitun alueen varaamisesta tarkoituksena rakentaa tilat erilaisia kulttuuritapahtumia varten. Paikka on nimeltään Event Arena Pori. Suunnittelu käynnistyy tässä vaiheessa noin 7000m2 rakennuskohteena. Event Arena Porissa voidaan järjestää mm. konsertteja, viihdetapahtumia, näyttelyitä, kokouksia ja yksittäisiä sisäurheilutapahtumia.

Paikka Kirjurinluodon rannassa on Porin ykkösmaisemaa, joka kuuluu Porin kansalliseen kaupunkipuistoon. Rakennushankkeen kehittely tehdään yhdessä ko. kohteen ja Porin Jokikeskuksen asemakaavoituksen kanssa. Monipuolisella vuorovaikutuksella varmistetaan rakennuksen sovittaminen ympäristöön ja maisemaan. Jatkosuunnittelussa tavoitteena on, että käytössä Event Arena Pori muuntautuu joustavasti erilaisten tapahtumien tarpeisiin. Hankkeessa tavoitellaan edustavuutta ja edistyksellisyyttä rakennuksen ilmeen ja teknisten ratkaisujen osalta. Katsomossa tulee olemaan noin 2500 istuinpaikkaa. Event Arena Porin käytöstä on käynnistetty keskustelut myös Pori Jazzin kanssa. Event Arena Pori monipuolistaa Kirjurinluodon tapahtumapaikkatarjontaa ympärivuotisesti. Suunnittelutyön osalta yhteistyökumppanina on arkkitehtitoimisto Küttner Ky Porista.

Angry Birds-ravintola ja seikkailupuisto


Moving Goods Oy (sama omistus kuin Event Arenas Finland Oy:ssä) rakentaa Porin keskustaan Suomen ensimmäisen Angry Birds-ravintolan. Ravintola oheistoimintoineen rakennetaan entisiin Satakunnan Urheiluliikkeen tiloihin, joihin on sisäänkäynti sekä Eteläkauppatorin että Itäpuiston puolelta. Korttelin läpi kulkevassa 2000 m2:n tilakokonaisuudessa voidaan järjestää myös kokouksia ja pienimuotoisia tilaisuuksia. Lisäksi tiloihin rakennetaan Angry Birds-teeman mukainen seikkailupuisto. Paikka ja tila sopivat erinomaisesti tähän tarkoitukseen. Tila yhdistää kauppatorin ja Eetu Salinin Aukion ja sen esiintymislavan. Hanke toteuttaa kaupungin tavoitetta saada myös lapset ja nuoret kauppatorin ja Eetu Salinin Aukion vakituisiksi käyttäjiksi. Tilakokonaisuuden suunnittelusta vastaavat Rovio Oy Espoosta ja arkkitehtitoimisto Küttner Ky Porista.

Lisätietoja:

Event Arenas Finland Oy
Jimmy Saheb, toimitusjohtaja, puh. 040 900 9720
Jussi Salonoja, hallituksen puheenjohtaja
Kimmo Nordström, hallituksen jäsen

Prizztech Oy
Kristian Vainio, kehittämisjohtaja
Puh. 044 710 5430

23.01.2013