FIRST LEGO League robotti- ja tiedetapahtuma käynnistyy Ulvilassa

 

FIRST LEGO League robotti- ja tiedetapahtuma käynnistyy Ulvilassa torstaina 19.1. klo 9.00!
 
FIRST LEGO League (FLL) robotti- ja tiedetapahtumassa lapset ja nuoret muodostavat joukkueen ja kisailevat vuosittain vaihtuvan kilpailuteeman mukaisesti rakennetuilla LEGO-roboteilla sekä tiedetehtävällä.

Sataedun tiloissa (Yhdystie) Ulvilassa 19.1.-20.1. järjestettävään ensimmäiseen Satakunnan alueturnaukseen on ilmoittautunut 180 koululaista 22 eri joukkueella. Mukana on kouluja Ulvilasta, Kokemäeltä, Harjavallasta sekä Eurajoelta. Lisäksi Cimcorp Oy:n henkilökunnan lapset ovat muodostaneet yhden oman joukkueensa. Osallistujien ikähaarukka on 9-13 vuotta.
 
Kilpailuun osallistuvat joukkueet:
1.      Robo Build (Ulvila)
2.      Robo Team (Ulvila)
3.      Super Animals Seven (Ulvila)
4.      Ankka Legot (Ulvila)
5.      RoboMobot (Ulvila)
6.      Team Rescue (Ulvila)
7.      Robotti Kuusikot (Ulvila)
8.      Lego Robotics (Ulvila)
9.      Ryhmä Robottiset (Ulvila)
10.   Walley 2.0 (Cimcorpin joukkue)
11.   Team Robortti Rubertti (Kokemäki)
12.   Team Pandat (Ulvila)
13.   Team Jekut (Ulvila)
14.   Eagle camp (Ulvila)
15.   Orange Flamingos (Kokemäki)
16.   Leirikotkat (Ulvila)
17.   The Beavers (Ulvila)
18.   Septetti (Ulvila)
19.   Rabuset (Eurajoki)
20.   Koirajengi (Harjavalta)
21.   The Swansons (Harjavalta)
22.   Hamsukingit (Harjavalta)
 
FLL robotti- ja tiedetapahtuman voittajajoukkue pääsee helmikuussa ensimmäistä kertaa järjestettäviin suomenmestaruuskisoihin, jonka voittajalla on puolestaan mahdollisuus osallistua FLL:n MM-kilpailuihin ensi huhtikuussa (St.Louis, Yhdysvallat). 
 
FIRST LEGO League  on opetusta tukeva ohjelma, johon osallistuu vuosittain yli 250 000 lasta ja nuorta ympäri maailmaa. Vuonna 1998 perustettu FIRST LEGO League on yksi yhdysvaltalaisen FIRST-säätiön (non-profit) neljästä ohjelmasta, jotka tähtäävät nuorten kiinnostuksen edistämiseen luonnontieteitä ja tekniikkaa kohtaan.

- Tapahtuma sopii, tukee ja toteuttaa omalta osaltaan myös Ulvilan kaupungin tulevaisuuskuvaa olla tulevaisuudessa suomalaisen automaatio-osaamisen ja –teollisuuden pääkaupunki. Automaatiokipinän jo nuorena saaneet taitajat tulevat olemaan tulevaisuuden osaajiamme, toteaa Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen, joka avaa tapahtuman torstaiaamuna klo 9.00. Tämän jälkeen joukkueet pääsevät näyttämään taitonsa LEGO-robottien rakentamisessa ja tiedetehtävässä.

Torstain aamupäivä käytetään pääosin joukkueiden rakentamien robottien ja tiedetehtävän arviointiin sekä harjoitteluun. Iltapäivällä lounaan jälkeen aloitetaan joukkueiden rakentamien robottien kyvykkyyden testaus varsinaisella kilpailuradalla. Torstaipäivä päättyy lasten FLL-iltajuhlaan.

Perjantaina kisa roboteilla jatkuu aina noin klo 12.00 saakka. Lounaan jälkeen klo 13.00 alkaa palkintojenjakotilaisuus, jossa FLL pääpalkintojen lisäksi Cimcorp Oy:n toimitusjohtaja Masatoshi Wakabayashi tulee luovuttamaan Cimcorp –palkinnon kilpailun tuomariston mielestä robotin rakentamisessa ja suunnittelussa erityisen hyvin ansioituneelle joukkueelle.

Leader Karhuseutu on myöntänyt rahoitusta Prizztech Oy:lle FLL robotti- ja tiedetapahtumien järjestämiseen ja LEGO-robottitoiminnan juurruttamiseen Karhuseudulle. Cimcorp Oy, Ulvilan kaupunki, Sataedu, Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Prizztech Oy tukevat omalla panoksellaan koulujen osallistumista FLL robotti- ja tiedetapahtumiin.
 
Lisätietoja:

Prizztech Oy
Klusteripäällikkö Mikko Puputti
Automaatio ja robotiikka
Puh. 044 710 5343
mikko.puputti@prizz.fi

Sataedu
Kehitysjohtaja Veli-Matti Vuori
Puh. 040 199 4130
veli-matti.vuori@sataedu.fi

18.01.2017