FIRST LEGO Leaguen SM-kisat Satakunnan ammattikorkeakoululla

Satakunnan aluekisoissa helmikuussa otettiin joukkueista mittaa ja valittiin parhaat edustamaan Satakuntaa SM-kisoissa. Kuva: Katja Syrjä.

Yli kaksisataa koululaista ja heidän opettajaansa kokoontuu torstaina ja perjantaina 15.-16.3. Poriin FIRST LEGO Leaguen SM-kisoihin Satakunnan ammattikorkeakoululle. FIRST LEGO League kannustaa lapsia innostumaan luonnontieteistä ja teknologiasta. Päivien monipuolinen ohjelma muodostuu Robottikisasta, Tiedeprojektista ja Hauskanpidosta. FIRST LEGO League on kansainvälinen luonnontieteitä ja teknologian opetusta tukeva ohjelma, johon osallistuu vuosittain yli 250 000 lasta ja nuorta opettajineen yli sadasta maasta. Suomessa rakennetaan parhaillaan valtakunnallista verkostoa, joka mahdollistaa tulevaisuudessa osallistumisen kymmenille tuhansille nuorille ja sadoille kouluille Suomessa.

Joka syksy julkaistaan uusi maailmanlaajuinen haaste, joka sisältää tiedeprojektin ja robottikisan. Näiden lisäksi joukkueiden keskinäinen yhteishenki sekä yhteen hiileen puhaltaminen muiden joukkueiden kanssa on tärkeä osa kisaa. Kauden 2017–2018 teema on Hydro Dynamics.

Meillä on Satakunnassa yli sadan robotiikka- ja automaatioalan yrityksen klusteri, joka kasvaa voimakkaasti ja hakee jatkuvasti uusia osaajia. Esim. pelkästään vuoden 2017 aikana Satakunnassa oli noin 1500 avointa työpaikkaa sähkö-, IT- ja automaatioinsinööreille. Robotisaatio (mukaan lukien tekoäly) on vahva globaali megatrendi, jonka kaikkia toimialoja radikaalisti muuttava vaikutus ei ole mihinkään häviämässä tai edes laantumassa  – päinvastoin. Siksi meidän on tehtävä töitä sen eteen, että meillä olisi jatkossa entistä enemmän robotiikasta ja teknologian kehittämisestä innostuneita ja kiinnostuneita nuoria opiskelemassa Suomessa ja Satakunnassa. Tästä syystä Prizztech Oy, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Porin ja Ulvilan kaupungit, Sataedu ja Robocoast-yritysklusteri ovat yhteistyössä järjestämässä ja kehittämässä FLL Legorobottitoimintaa.

FLL SM-kisojen pääsponsorit ovat Cimcorp ja Porin kaupunki.

12.03.2018