Haastepankki vauhdittaa tuotannon modernisointia

 

Uudistuneella Robocoast-sivustolla avattu Haastepankki auttaa pk-yrityksiä löytämään ratkaisuja kehittämistarpeisiinsa. 

Robocoast-sivustolla julkaistuun haastepankkiin voivat pk-yritykset jättää omassa tuotannossaan tai toiminnassaan havaitsemiaan haasteita ja kehityskohteita. Näitä voivat olla muun muassa teollisuus-, palvelu- tai ohjelmistorobotiikka, teollinen internet (IoT), keinoäly, tuotannon optimointi simuloimalla tai digitalisointi. 

– Palvelun kohderyhmänä ovat ensisijaisesti teollisuuden yritykset, mutta se sopii myös palvelualan yrityksille, kertoo Älykäs tuotanto -hankkeen projektipäällikkö Jukka Hissa Prizztech Oy:stä. 

– Yritykset voivat jättää haasteensa omalla nimellään tai anonyymisti. Sivusto toimii siten, että yritys kirjaa itse tai Prizztechin asiantuntijan avulla kehitystarpeen nettisivuille kaikkien nähtäville. Tämän jälkeen Haastepankki-sivustoa ylläpitävät Prizztechin Robocoast-asiantuntijat hakevat kehitystarpeille ratkaisuja asiantuntijayrityksiltä, jatkaa Hissa. 

Haastepankin taustalla jyllää myös palkittu RobocoastAI. 

–Robocoast AI -haastepankin avulla kehitystarpeita omaava yritys säästää aikaa ja resursseja. Samalla se saa ulkopuolista asiantuntija-apua etsiessään potentiaalisia yrityksiä, joilla on tarpeita vastaavaa osaamista. Mikäli haaste koskee suurempaa yritysjoukkoa tai vastaavaa ratkaisua ei ole markkinoilla saatavilla, voidaan perustaa ns. demopaja, toteaa Robocoastin klusteripäällikkö Mikko Puputti Prizztech Oy:stä.

– Robocoast AI -konsepti on kokonaisuudessaan upea yhdistelmä uskallusta, innovatiivisuutta, älykkyyttä ja ripaus ”Pelle Pelottomuutta”. On hienoa, että saamme kaupunkina olla osa Robocoast-robotiikkaklusteria, hehkuttaa myös Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen.

ROBOCOAST-SIVUSTO
www.robocoast.fi

 

Jukka Hissa

Projektipäällikkö

Älykäs tuotanto
Puh. 044 710 5469
jukka.hissa@prizz.fi

 

 

 

Mikko Puputti

Head of Robocoast

+358 44 710 5343
mikko.puputti(a)prizz.fi