HauPark - yritysmallia maailmalta


Koirien päiväkoti saattaa alkuun kuulostaa erikoiselta ajatukselta, mutta tarkemmin mietittynä ideahan on loistava. Koirat viettävät usein kotona pitkiä päiviä omistajien ollessa töissä ja harrastuksissaan. HauPark tarjoaa turvallisen ja valvotun hoidon koirille tarvittaessa koko päiväksi ja illalla kotiin palaa tyytyväinen ja hyvinkäyttäytyvä koira.

Koirapäiväkoti Haupark avasi ovensa heinäkuussa 2015 ja toiminta on lähtenyt vauhdikkaasti käyntiin. Koirapäiväkodin sijainti aivan Porin keskustan tuntumassa, lähellä asutusta, on ensiarvoisen tärkeää asiakkaiden kannalta. Lyhyet välimatkat helpottavat koirien kuljetuksessa, sillä hoitoajat vaihtelevat muutamista tunneista koko päivään.

Haupark tarjoaa koirien päivähoidon lisäksi koulutus- ja hierontapalveluja. Myynnissä on myös koirien tarvikkeita ja ruokaa.

YRITYSMALLIA MAAILMALTA

Yrittäjät Susanna Nieminen ja Minttu Ruohomäki ovat luottavaisia yrityksen tulevaisuuden suhteen. Yritysidea syntyi tarpeesta, johon molemmat olivat törmänneet koiraharrastuksen parissa. Mallia ”jenkkityyliseen” päivähoitolaan on saatu maailmalta, mutta toki Suomestakin, varsinkin pääkaupunkiseudulta, vastaavia palveluja jo löytyy.  Porissa koirien päiväkotia ei kuitenkaan vielä ollut ja kysyntää sille tuntui riittävän.

Päivähoitolan ideologiaan kuuluu muun muassa se, että koirat saavat olla vapaina muiden koirien kanssa. Koiran saapuessa päivähoitoon se sijoitetaan luonteen mukaan omaan ryhmäänsä. Joskus on myös yksilöitä jotka pitää sijoittaa omaan tilaansa, mutta pääsääntöisesti koirat saadaan jaettua pienryhmiin ongelmitta.
– Koirat yleensä käyttäytyvät paremmin keskenään, kun omistaja itse ei ole paikalla, naurahtaa Susanna Nieminen.
– Haluamme kuitenkin aina varmistaa, että koira sopii joukkoon eikä koe stressiä muista koirista. Koiralle stressitön päivä tarkoittaa hauskaa yhdessäoloa, leikkiä, ulkoilutusta sekä lepoa. Yksilölliset tarpeet otetaan tietenkin huomioon, tarkentaa Nieminen.

ENTERISTÄ APUA ALKUTAIPALEELLE

Yrittäjäkaksikko myöntää että melkoista tasapainoilua yrityksen alkutaival on ollut. Monta rautaa on tulessa samanaikaisesti ja yritystoiminnan aloittamiseen liittyvät asiatkin piti saada hoidettua.

Tuttavan suosituksesta aloittavat yrittäjät ottivat yhteyttä yrityskehittäjä Pertti Koskiseen ja nyt, toistakymmentä tapaamista viisaampina, yrittäjät ovat saaneet toiminnan käyntiin.
– Meidän oma ammattitaitomme on koiriin liittyvissä asioissa,  joten neuvot yritystoiminnan aloittamisesta tulivat tarpeeseen. Pertti on ollut korvaamaton apu kaikessa, mitä tähän alkuun on liittynyt, kertoo Minttu Ruohomäki. 

Yrityskehittäjä Pertti Koskinen muistaa tavanneensa kaksikon ensi kertaa maaliskuussa 2015.
– Matkan varrelle on mahtunut neuvontaa monessa asiassa. Prizztechin yhteispalvelupiste Enteristä Nieminen ja Ruohomäki ovat saaneet esimerkiksi veroneuvontaa ja starttirahan hakemiseen liittyvää neuvontaa. Lisäksi yrittäjiä on opastettu Yritys-Suomen ja muiden sähköisten järjestelmien hyödyntämisessä, tarkentaa Koskinen.
– Kannustan yrittäjiä jatkossakin olemaan yhteydessä heti, kun tulee kysyttävää. Asioita on hyvä käsitellä ennen kuin pienistä kysymyksistä kasvaa iso ongelma. Mitä aikaisemmin asiat nostetaan esille, sen parempi, lisää Koskinen.

LISÄTIETOJA:

24.09.2015