Hyvinvointia – luonnollisesti


Luonnossa retkeily voi olla paitsi virkistävää ja rentouttavaa, myös helppoa. Wild Nordic Nature kokoaa valmiita elämyspaketteja erilaisten luontoaktiviteettien ympärille.

Matkailualalla noin 25 vuotta työskennellyt Jaana Mälkki teki unelmastaan totta perustaessaan vuosi sitten oman elämyksiin ja luonnossa liikkumiseen keskittyvän yrityksen. Monipuolinen työkokemus muun muassa matkanjärjestäjänä, matkatoimistossa ja lentoyhtiön palveluksessa ovat pohjustaneet ja tähdänneet juuri oman yrityksen perustamiseen. Vuoden toiminnassa ollut yritys Wild Nordic Nature valittiin nyt myös Suomen hyvinvointimatkailun TOP25-kärkiyritysten joukkoon. Visit Finlandin myöntämä palkinto julkistettiin Matka2016-messuilla Helsingissä.

- Tähän oikeastaan kulminoituu kaikki aikaisempi tekeminen. Wild Nordic Nature syntyi halusta tehdä itselle mieluisia asioita ja halusta tarjota näitä elämyksiä muillekin, kertoo Mälkki. Haluan lisätä tietoisuutta Suomen tarjoamista mahdollisuuksista maailmalla ja tarjota helpon ja turvallisen tavan kokea luontoelämyksiä ja aktiviteetteja, lisää Mälkki.

Wild Nordic NATURE tuotteistaa retkiä luontokohteisiin eri teemojen ja aktiviteettien ympärille. Yhteistyötä tehdään alan yrittäjien ja matkanjärjestäjien kanssa. Tällä hetkellä verkostossa on mukana noin 50 luonto- ja elämyspalveluja tarjoavaa yrittäjää, jotka ovat mukana palvelujen tuottamisessa. Retkiä tehdään ympäri Suomen, mutta erityisesti saaristo- ja rannikkoseudulle sekä pohjoiseen.

– Teemme jatkuvasti työtä suomalaisten luontopalvelujen tunnettuuden lisäämiseksi. Yksittäistä tuotetta tarjoavan yrityksen on vaikea päästä kansainvälisille markkinoille yksin, mutta verkoston avulla tuotteet ja palvelut saadaan helpommin myyviksi, kertoo Jaana Mälkki.

– Eniten kansainvälistä kiinnostusta tulee Euroopan alueelta, mutta enenevässä määrin myös esimerkiksi Kiinasta ja Intiasta. Kilpailemme samoilla markkinoilla Norjan, Islannin ja Ruotsin kanssa, joten tuotevalikoiman pitää olla kattava kaikkina vuodenaikoina. Lapintuotteilla päästään läpi, joten pohjoisen eksotiikkaa on myös valikoimissa, jatkaa Mälkki.

Suomen luonto tarjoaa elämyksiä ympäri vuoden. Ideana on tarjota asiakkaille mahdollisuus rentoutua ja nauttia retkistä miettimättä sen enempää järjestelyjä. Wild Nordic Nature järjestää retkiä eri teemojen, kuten veneily, kalastus, revontulien tai lintujen bongaus, ympärille. Jaana on erikoistunut yrtti-, sieni- ja marjaretkiin sekä melontaretkiin, joita hän vetää itse.

– Olen tuotteistamassa ja keräämässä Satakunnan luonnon helmiä melontaretkiksi. Melomalla voidaan tutustua luontoon erilaisissa vesistöissä joella, järvillä ja merellä. Kalustoa voi kuljettaa mihin vain ja tällaiset ovat mahtavia retkiä esimerkiksi tykypäiviiin tai ohjelmaksi yritysvieraille, kertoo Mälkki.
Varastossa on vielä paljon toteutumattomiakin suunnitelmia joihin ei ole ollut aikaa. Suunnitelmissa on esimerkiksi yritysryhmille suunnatut tuotepaketit ja niiden aktiivinen markkinointi.

- Toiminta hakee vielä muotoaan ja uomiaan. Omat resurssit ovat rajalliset, mutta pikkuhiljaa mennään eteenpäin, keskittyen siihen, että panostetaan oikeisiin asioihin, pohtii Mälkki.

Yrityksen perustamisvaiheessa Jaana Mälkki sai neuvontaa Prizztechin yrityskehittäjä Jari Keinoselta. Aloittava yrittäjä oli palveluun tyytyväinen.
– Käytännön apu oli hyvää ja hienosti Jarin kanssa sujui yhteistyö muutenkin, kertoo Mälkki.

Yrityskehittäjä Jari Keinosen mielestä on hienoa, että tätä toimialaa kehitetään ja tuetaan.
– Satakunnassa on paljon potentiaalia kasvaa kansainvälisestikin tunnetuksi matkailumaakunnaksi. Jaanan liikeidea oli kiinnostava ja hänen kanssaan oli helppo tehdä yhteistyötä, kertoo Keinonen.

Apua yrityksen perustamiseen

Prizztech Oy:n Yhteispalvelupiste Enter tarjoaa sekä uuden yrityksen perustamisvaiheessa että ostovaiheessa maksutonta henki-lökohtaista neuvonta-apua Eurajoen, Harjavallan, Kokemäen, Merikarvian, Pomarkun, Porin ja Ulvilan alueen asukkaille. Starttira-ha-, rekisteröinti-, ja veroneuvontaa sekä yrittäjäkoulutusta tarjotaan myös muiden kuntien asukkaille.

Yritysneuvojien avustuksella selvität yrityksen perustamiseen liittyvät suunnitelmat ja laskelmat, rahoitusasiat (mm. starttiraha) sekä viranomaisasiat (mm. rekisteröinti ja Y-tunnus sekä verotus).
Yritysneuvojat ovat tavattavissa Porin Puuvillassa ja sopimuksen mukaan myös Harjavallassa, Kokemäellä ja Eurajoella.

Varaa aika maksuttomaan neuvontaan, puh. (02) 62 62 62. Palvelemme sekä alkavia että toimivia yrittäjiä. Voit lähettää meille myös sähköpostia osoitteeseen
yrityksen.apuna@prizz.fi.
Lisätietoja:

Jari Keinonen

Yrityskehittäjä | Yrityksen perustamisneuvonta (Enter)

Yrityspalvelut ja Uusyrityskeskus Enter
Puh. 044 720 4638
jari.keinonen(a)prizz.fi
Varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan

03.06.2016