Hyvinvointialan Living lab RegioStars 2013 -palkintogaalassa

Prizztech Oy sai torstaina 31.1.2013 kansainvälistä tunnustusta Euroopan komissiolta, kun Hyvinvointialan Living lab -hanke palkittiin Brysselissä järjestetyssä RegioStars 2013 -palkintogaalassa. Hanke valittiin finaaliin viiden parhaan hankkeen joukossa sosiaalisten innovaatioiden sarjassa. Voitto meni Puolaan Individual Employment Paths -projektille.

RegioStars on Euroopan komission kilpailu, jossa etsitään innovatiivisia hankkeita ja parhaita käytäntöjä EU:n alueelta. Hankkeen valinta finaaliin oli merkittävä tunnustus, sillä aikaisemmin vain neljä hanketta Suomesta on päässyt finaaliin saakka, Länsi-Suomesta ei koskaan aikaisemmin.

Hankkeen tavoitteena oli löytää ja kehittää monitahoisella yhteistyöllä ikäihmisille, varsinkin muistisairaille, soveltuvia hyvinvointiteknologian palvelu- ja tuoteratkaisuja kotona asumisen tueksi. Finaalipaikan myötä komission useat eri pääosastot ovat ottaneet yhteyttä ja pyytäneet lisätietoja Living lab -toiminnasta, sen tuloksista ja siinä kehitetyistä hyvistä käytännöistä. Porin seudulla toimintaa jatketaan Living lab – käyttäjälähtöistä hyvinvointia Satakuntaan -hankkeessa.

Hankkeen hallinnoijana toimi Porin Seudun Kehittämiskeskus Oy POSEK (1.4.2012 lähtien Prizztech Oy). Muita hankkeen toteuttajia olivat Etelä-Pohjanmaan Terveysteknologian Kehittämiskeskus EPTEK ry ja Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK. Hanketta rahoittivat Satakuntaliitto (EAKR) sekä alueiden kunnat.

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Ulla-Maija Leppäkoski
Puh. 044 710 5459
ulla-maija.leppakoski@prizz.fi05.02.2013