Ideoiden maakunta

Satakunnassa ei ole pulaa ideoista. Kysymys on usein vain siitä, että idean kaupallistaminen ja muuttaminen tuottavaksi liiketoiminnaksi vaatii osaamista. Onneksi keksijä voi saada apua innovaatiovalmentajalta.

 

Uusia, potentiaalisia liikeideoita löytyy maakunnastamme paljon.
– Vuositasolla uusia ideoita arvioidaan olevan yli sata, esimerkiksi vuonna 2013 niitä oli 141 kpl. Suurin osa on uusia tuoteideoita, osa myös uusia palvelukonsepteja, kertoo innovaatiovalmentaja Marja Suonvieri Prizztech Oy:stä.

Innovaatiovalmentajan tehtävänä on viedä alueen ideoita eteenpäin. Innovaatiovalmennus on idean omistajan ja valmentajan käytännönläheistä yhteistyötä, jonka tavoitteena on idean muuntaminen kannattavaksi liiketoiminnaksi. Innovaatiovalmentaja tukee keksinnön jalostamisessa, liikeidean ja ansaintamallin kehittämisessä, markkinamahdollisuuksien kartoittamisessa sekä idean myymisessä.
- Alussa selvitellään uuden tuotteen tai palvelun uutuutta ja selvitellään minkä ongelman keksintö ratkaisee. Ideaa selvitellään vaiheittain ja idean omistaja joutuu pohtimaan monenlaisia kysymyksiä, muun muassa keksinnön kaupallista potentiaalia ja tuotteistamista. Yhdessä selvitetään, onko idea suojattavissa ja mietitään, ketkä olisivat sopivia yhteistyökumppaneita. Myös sopimusten laatimisessa avustetaan, jatkaa Suonvieri.

Myös Tuoteväylästä tukea keksinnön kehittämiseen

Tuoteväylä-palvelu on tarkoitettu yksityishenkilöille sekä alkaville ja mikroyrityksille, joiden keksinnöissä arvioidaan olevan potentiaalia kasvavaan ja kansainväliseenkin liiketoimintaan. Palvelu tarjoaa neuvontaa, arviointi- ja asiantuntija-apua sekä rahoitusta keksinnön kehittämiseen. Tuoteväylä-palvelu löytyy kaikista ELY-keskuksista kautta Suomen. Palvelu on maksutonta ja luottamuksellista.

Innovaatiovalmennus on osa Ideavalmentaja-hanketta, jota rahoittaa Satakunnan ELY-keskus EAKR-rahoituksella.

Lisätietoja

Marja Suonvieri

Innovaatiovalmentaja

Puh. 044 323 5194
marja.suonvieri(a)prizz.fi

13.10.2014