Industrial Circwaste Challenge Satakunta

 

Industrial CIRCWASTE Challenge etsii ratkaisuja teollisuuden sivuvirtojen hyötykäytön edistämiseksi Satakunnassa. Prizztech Oy kutsuu alan asiantuntijat mukaan innovaatioyhteistyöhön alueen teollisuuden kanssa. Avoimiin haastekilpailuihin voivat osallistua niin yritykset, tutkimuslaitokset, korkeakoulut kuin yksityishenkilötkin – tahto kiertotalouden edistämiseen ja innovatiivinen ote ratkaisevat. 

Challenge Day -tapahtumat kokoavat yhteen kilpailujen järjestäjät ja osallistujat. Niissä esitellään kilpailuhaasteet sekä kerrotaan tavoiteltaviin ratkaisuihin liittyvistä vaatimuksista ja haastekilpailun etenemisestä.

1. haastekilpailu: Honkajoki CIRCWASTE Challenge

Kiertotalouden edelläkävijä ja Suomen merkittävin elintarviketeollisuuden ja teurastamojen sivuvirtojen hyödyntäjä Honkajoki Oy löysi innovaatiokumppanit tuotantoprosessinsa tehostamiseen CIRCWASTE Challenge -haastekilpailulla. Haastekilpailun tavoitteena oli löytää uusia ratkaisuja eläinperäisen rasvan käsittelyyn. Honkajoki Oy valitsi haastekilpailuvaiheesta jatkoon Centria-ammattikorkeakoulun TKI-yksikön sekä HKScan Oyj:n ratkaisuehdotukset, jotka vaikuttivat toteuttamiskelpoisilta ja kustannustehokkailta. Ks. tiedote.

 

Lisätietoa valtakunnallisesta Circwaste-hankkeesta: www.syke.fi/hankkeet/circwaste