Kansainvälinen FIRST LEGO League robotti- ja tiedetapahtuma SatakuntaanUlvilassa järjestetään 19.–20.1.2017 FIRST LEGO League robotti- ja tiedetapahtuma 9–16-vuotiaille. Sataedun tiloissa järjestettävä tapahtuma on Satakunnan aluekilpailu. Maailman laajuisesti kilpailuun ottaa osaa vuosittain yli 250 000 lasta ja nuorta. Aluekilpailun voittajajoukkue pääsee mukaan helmikuussa ensimmäistä kertaa järjestettäviin SM-kisoihin Helsinkiin. Suomen voittajalla on mahdollisuus osallistua huhtikuussa FLL:n MM-kilpailuihin Yhdysvalloissa.

Leader Karhuseutu on rahoittanut Prizztech Oy:n hanketta, joka järjestää FLL-aluekilpailun ja samalla pyrkii juurruttamaan legorobottitoimintaa ja automaatioinnostusta Karhuseudun alueelle. Tapahtuma järjestetään myös tammikuussa 2018 ja lisäksi yritetään saada SM-kilpailut Satakuntaan.

– Erityisen tärkeä peruste oli, että projektilla innostetaan lapset suunnittelemaan ja ohjelmoimaan robotteja ja sitä kautta hakeutumaan myöhemmin ohjelmointi-, robotti- ja automaatioalalle, Salme Pihlajamaa Leader Karhuseudusta kertoo.

Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen on erittäin tyytyväinen suunnitelmiin.
– Ulvila on suomalaisen automaatioteollisuuden pääkaupunki. Alalla on tulevaisuuden työpaikat. Toivomme, että saamme niin lapset, nuoret kuin yrityksetkin sitoutumaan yhteiseen teemaan, jotta saamme jatkossakin osaavaa työvoimaa yrityksiin, kertoo Moilanen.

– Toivomme, että legorobottien ja kilpailun myötä kylvetään innostuksen siemen lapsiin ja nuoriin. Robottien parissa kasvavista osa tuottaa varmasti vielä sellaisia sovelluksia ja keksintöjä, joista emme osaa edes vielä haaveilla, Sari Valonen automaatioyritys Cimcorp Oy:stä toteaa. Kilpailun arvoja ovat mm. yhteishengen kunnioittaminen, yhdessä tiiminä tekeminen sekä kokemusten jakaminen. Tämä antaa hyvää pohjaa työelämäänkin, lisää Valonen.

Muutamissa alueen kouluissa on jo robotiikan opetusta.  
– Robottien rakentaminen ja ohjelmointi kehittää ajattelua monella tavalla. Se on yleissivistävää ja myös uuden opetussuunnitelman mukaista, sanoo Kati Toikka Ulvilan Vanhankylän koulusta.

Tammikuussa Ulvilassa järjestettävään osakilpailuun voi ilmoittautua 30.11. mennessä. Mukaan mahtuu yhteensä 24 joukkuetta, ilmoittautuneita on jo 12. Ilmoittautumisia ottaa vastaan Veli-Matti Vuori Sataedusta (040 199 4130 / veli-matti.vuori@sataedu.fi).
Rahaa n. 500 euroa maksaviin legorobottirakennussarjoihin nuoret voivat hakea esimerkiksi Leader Karhuseudun Nuoriso-Leaderin kautta.

Hankkeesta pidettiin tiedotustilaisuus Ulvilassa Cimcorp Oy:n tiloissa to 17.11.2016. Vapaasti käytettäviä kuvia tiedotustilaisuudesta löytyy täältä.

Lisätietoja:

Mikko Puputti

Head of Robocoast

+358 44 710 5343
mikko.puputti(a)prizz.fi

18.11.2016