Kiertotalous ja teolliset symbioosit Satakunnassa -hankkeen materiaalejaLiiketoimintakonsepti: pakkausvirtaselvitys

Kankaanpäässä on vuoden 2017 aikana selvitetty alueen yritysten jätevirtoja, nykykäytäntöjä, ongelmia, rajoitteita ja kehitysmahdollisuuksia (ks. Pk-yritysten erilliskeräysselvitys alla). Tavoitteena on jätteiden ohjaaminen yhä laajemmin kiertotalouden piiriin. Selvityksen tuloksena todettiin olevan tarvetta pienten jätehuoltoyritysten palveluiden laajentamiseen. Aiheesta teetettiin lisäselvitys Hannu Salonen Ympäristöpalvelut Oy:llä. Lisäselvityksen pohjalta todettiin erityisesti olevan tarvetta pakkausvirtaselvityksille, joita pienet jätehuoltoyhtiöt voivat tarjota asiakkailleen. Pakkausvirtaselvitysten toteuttamista varten luotiin yksinkertainen liiketoimintakonsepti, joka on helposti lisättävissä jätehuoltoyhtiöiden toimintaan. Konsepti on ladattavissa tästä.

 Innovaatioita ja uutta kasvua kiertotaloudesta ja kestävästä kehityksestä - teemaseminaari 28.11.2017 materiaalit

 


 

PK-yritysten sivuvirtojen erilliskeräys Kankaanpäässä

Prizztech Oy on toteuttanut esiselvityksen Kankaanpään teollisuusalueilla sijaitsevien teollisuusyritysten tuotannossa syntyvistä sivuvirroista sekä niiden hyötykäyttömahdollisuuksista. Selvitys on osa Kiertotalous ja teolliset symbioosit Satakunnassa -hanketta ja sen toteuttamisessa asiantuntijana toimi Hannu Salonen Ympäristöpalvelut Oy.  Lataa esiselvitys pdf-tiedostona tästä.

 

 

 


 Valimoteollisuuden sivutuotteet -esiselvitys

Kiertotalous- ja teolliset symbioosit –hankkeessa on teetetty esiselvitys valimoteollisuuden sivuvirtojen soveltuvuudesta maanrakentamiseen. Esiselvityksen toteutti Insinööritoimisto Gradientti Oy.

 

 


Teollisen kierrätyksen teemaseminaari 23.5.2017

Betonimurske
Tuotteistaminen
Valimohiekat


Teollisen kierrätyksen teemaseminaari - Liiketoimintaa teollisista sivutuotteista 11.10.2016

Tutustu seminaarin materiaaleihin tästä