Kirjurinluodossa vuosittain yli miljoona kävijää


Kirjurinluodossa kävi  viime kesän aikana noin 500 000 ihmistä. Tämä tulos saatiin, kun kävijämääriä laskettiin otantatutkimuksena 12 päivän ajan kolmella Kirjurinluotoon johtavalla sillalla.

Porin kesätapahtumien aikaan Kirjurinluoto oli erityisen suosittu. Eniten kävijöitä laskettiin 18.7., jolloin Kirjurinluotoon tehtiin lähes 24 000 käyntiä. Tavallisina kauniina kesäpäivinä keskiarvo oli noin 6 000 käyntiä ja jopa kylminä alkukesän viikkoina alueella kävi noin 2 500 henkilöä päivittäin. Otantatutkimuksen perusteella voidaan arvioida, että Kirjurinluodon vuosittainen käyntimäärä ylittää miljoona käyntiä.

Vertailun vuoksi todettakoon, että Helsingin Linnanmäelle tehdään vuosittain hieman yli miljoona käyntiä. 

Kävijälaskennan lisäksi tehtiin karavaanaritapahtuma F.I.C.C Rallyn kävijöille Kirjurinluodon kehittämiskohteita ja tapahtuman alueellista vaikuttavuutta koskeva kävijäkysely. Kyselyssä selvitettiin myös vierailijoiden rahankäyttöä alueella. F.I.C.C Rallyyn osallistuneet antoivat sekä Kirjurinluodolle tapahtumapaikkana että alueen siisteydelle ja viihtyisyydelle hyvät arvosanat.

 

Kävijälaskennan toteutti Prizztech Oy yhteistyössä Porin Uimaseura ry:n ja Uintiklubi Nereuksen kanssa. Kävijälaskenta ja kävijäkysely ovat osa Satakuntaliiton ja Euroopan aluekehitysrahaston rahoittaman Kirjurinluodon kehittämishankeen toimintaa. Prizztech Oy hakee alueelle uutta liiketoimintaa, aktiviteetteja ja investointeja erilaisten selvitysten sekä pilottien avulla. 

30.10.2014