"Lautapeli goes live in Kirjurinluoto"

Einari Naukkarinen, Antti Mutta ja Tommi Härmä olivat mukana kehittämistiimissä, kuvasta uupuu yksi tiimiläinen, Maria Elfvengren.

Muistatko vielä Tactic Games Oy:n (ent. Nelostuote Oy) suositun lautapelin ”Porrii – eks tiä”? Pelissä pääsee kisaamaan Pori-tietoudessa. Nyt tämä perinteisenä lautapelinä julkaistu peli on saanut uuden muodon opiskelijatiimin käsittelyssä. Peliä voi nyt pelata matkapuhelimella, samalla ulkoillen Kirjurinluodossa. Kuten alkuperäisessä lautapelissä myös mobiiliversiossa on tavoitteena kerätä kahdeksan Pori-aiheista merkkiä. Kirjurinluotoon on sijoitettu kahdeksan QR-koodia, jotka toimivat pelin etappeina. Peli ladataan ja asennetaan normaaliin tapaan matkapuhelimen sovelluskaupasta.

Pelisovelluksen avulla luetaan QR-koodi ja vastataan kullakin etapilla kymmeneen Pori-aiheiseen kysymykseen. Kaikki etapit kierrettyään pelaaja pääsee tuloslistalle nimimerkillään ja näin voi verrata tulostaan muiden pelaajien suorituksiin. Peli on teknologiapilotti ja toimii siksi nyt ensimmäisenä kesänä ainoastaan Windows Phone 8 alustan puhelimilla. Pilotti on osa Satakuntaliiton EAKR-rahoituksella tukemaa Kirjurinluodon kehittämishanketta, jossa tarkastellaan uusia kehitysideoita luodon alueella toteutettavaksi.

Lisätietoja:

Mari Antikainen

Vanhempi asiantuntija

Kansainväliset hankkeet ja kaupunkipolitiikka
Puh. 044 710 5362
mari.antikainen(a)prizz.fi

16.05.2014