Luova Rinki tuo uuden Mesenaatti.me-yhteisörahoituspalvelun kouluttamaan Poriin ja Raumalle

Crowdfunding eli yhteisörahoitus tarjoaa pienille toimijoille uuden tavan rahoittaa toimintaansa. Kansainvälisesti yhteisörahoitus alkaa vakiinnuttaa paikkaansa rahoitusmuotona, jossa ihmiset osallistuvat heille tärkeän hankkeen kuten palvelun, yhteisön, yrityksen tai tuotekehitysprojektin rahoittamiseen.

Suomessa yhteisörahoituksen ensimmäisiä askelia ottaa Mesenaatti.me, joka on Suomen ensimmäinen puhtaasti yhteisörahoitukseen tarkoitettu palvelu. Nyt Mesenaatti.me järjestää rahoituksen hakijoille työpajoja ympäri Suomea. Raumalle ja Poriin he tulevat tiistaina 11.kesäkuuta Luova Rinki–projektin kutsumina.

Opastusta tarvitaan, sillä Mesenaatti-tiimi on huomannut, ettei kampanjan toteuttaminen ole helppoa. ”Palvelun toimintaperiaate ei ole suomalaisille vielä tuttu. Moni ei ole tottunut tekemään videoita, vaikka periaatteessa sellainen on nykyvälineillä helppo tehdä”, kertoo Mesenaatti.me-palvelun yksi kolmesta perustajajäsenestä, Pauliina Seppälä. Oman jutun markkinointi on suomalaisille usein vaikeaa. ”Yhteisörahoituspalvelu ei ole raha-automaatti. Jos itsellä on hyvä projekti, on tärkeää kertoa kaikille verkostoilleen sen olemassaolosta. Ja vielä muistutella perään.”

Yhteisörahoitus houkuttelee etenkin kulttuurialan ihmisiä, joille rahoituksen saaminen on aina ollut hankalaa. Alalle uuden paineensa luo digitaalisten sisältöjen kuluttaminen ilmaiseksi netissä. ”Idea on lisätä kulttuurin rahoitusta, ei kilpailla olemassa olevan rahoitusjärjestelmän kanssa. Päinvastoin, pyrimme integroimaan palvelumme myös esimerkiksi säätiöiden käyttöön”, sanoo toinen perustajajäsen Tanja Jänicke.

Laajemmin katsoen yhteisörahoitus mullistaa koko taloudellisen toiminnan rakenteen. ”Esimerkiksi yrityksen perustaja voi testata ideansa suoraan yleisöllä, saada alkurahoituksen ja samalla tuote tulee markkinoiduksi. Rahoittajista tulee myös innokkaita sanan levittäjiä”, kuvaa Seppälä. Riskit pienenevät. On mahdollista kokeilla ja löytää menestyskonsepti yleisön palautteen perusteella.

Työpajat (kesto 3h):
Porissa, Studio Hilkka / Rakastajat-teatteri, Valtakatu 22
tiistaina 11.6. klo 9:00 - 12:00

Lisätietoja ja ilmoittautuminen 6.6. mennessä: Harri Sippola harri.sippola@prizz.fi /044-710 5434
 
Raumalla, Kulttuuritalo Poselli, Nortamonkatu 12
tiistaina 11.6. klo 13:30 - 16:30

Lisätietoa ja ilmoittautuminen 6.6. mennessä: Jari Myllymäki jari.myllymaki@rauma.fi /050-4329611

Kohderyhmänä henkilöt, jotka näkevät yhteisörahoituksen tärkeänä mahdollisuutena omassa toiminnassaan. Ilmoittautumisen yhteydessä kerätään taustatietoja ja koulutus räätälöidään osallistujien tarpeiden mukaan. Tavoitteena on laatia toteuttamista vaille valmiit yhteisörahoituskampanjat.

LuovaRinki_tiedote_130513.pdf

Lisätietoja: Mesenaatti.me |Pauliina Seppälä
pauliina@mesenaatti.me
050-572 7910

13.05.2013