Minustako yrittäjä -infot jatkuvat Porin seudulla

Prizztech Oy:n yhteispalvelupiste Enter järjestää syksyllä 2014 useita maksuttomia infotilaisuuksia Minustako yrittäjä -teeman alla, yhteistyössä Satakunnan TE-toimiston, Satakunnan verotoimiston ja alueen kuntien kanssa. Infoja järjestetään Porissa, Eurajoella, Harjavallassa ja Merikarvialla. Keväällä vastaavia infoja pidettiin Porissa, Ulvilassa, Kokemäellä ja Pomarkussa.

Yritystoiminnan aloittamiseen liittyviä infoja ja luentoja Prizztech järjesti tammi-kesäkuussa yhteensä 26, joista 9 oli kaikille avoimia yleisötilaisuuksia.

- Infoihin osallistui yli 400 yrittäjyydestä kiinnostunutta. Myös henkilökohtaisessa neuvonnassa kävi yli 400 yritystoimintaa suunnittelevaa henkilöä. Yhteensä asiakaskäyntejä Enterissä kirjattiin tammi-kesäkuussa lähes 800, kertoo Prizztech Oy:n palvelujohtaja Jari-Pekka Niemi. Luvuissa ei ole mukana toimivien yritysten neuvontapalvelut.

Prizztechin toimialueeseen kuuluvissa kunnissa perustetuista yrityksistä reilu 40 % oli perustettu neuvonnan kautta.

- Normaalisti markkinaosuutemme on ollut noin 50 %, mutta alkuvuoden aikana moni toiminimiyrittäjä lopetti yrityksensä ja perusti tilalle osakeyhtiön yhteisöveroprosentin alenemisen takia, vero laski 24,5 %:sta 20:een. Tämä yhtiömuodon ”muutosbuumi” on vääristänyt tilastoja jonkin verran, Niemi selventää.

Prizztech järjesti keväällä myös neljä veroaiheista yleisötilaisuutta: yhden toiminimiyrittäjän veroilmoituksen täyttämisestä ja kolme rakentamisen uusista ilmoitusvelvoitteista.

- Rakentamiseen liittyvät veroinfot vetivät paljon väkeä Porissa, Kokemäellä ja Kankaanpäässä. Mukana oli niin rakennusalan yrittäjiä, tilitoimistoja kuin yksityishenkilöitäkin. Ilmoitusvelvollisuus koskee yritysten, asunto-osakeyhtiöiden ja maatalousyrittäjien lisäksi kaikkia sellaisia yksityistalouksia, joiden on haettava rakentamistyöhönsä rakennuslupa, kertoo veroneuvoja Pirjo Krannila Satakunnan verotoimistosta.

Rakentamisen uusista ilmoittamisvelvoitteista järjestetään seuraava infotilaisuus tiistaina 26.8.2014 klo 8.30–10.30 Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksessa. Prizztechin PUU-RIDS-hankkeen organisoimassa infossa toimii asiantuntijana Tommi Lehtinen Verohallinnosta.

 

 

Infojen aiheena yrittäjyys, maksuton neuvonta, verotus ja starttiraha

Syksyn Minustako yrittäjä -infot on tarkoitettu kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille tai yritystoiminnan käynnistämistä suunnitteleville. Infoissa saa tietoa yrittäjyydestä, Prizztechin aloittavan yrittäjän neuvontapalveluista sekä veroneuvojan ja TE-toimiston palveluista. Iltatapahtumissa on myös kuntien edustajan ja paikallisen yrittäjäyhdistyksen puheenvuorot sekä kahvitarjoilu. Syyskuussa järjestettävä iltainfo järjestetään aikaisempien vuosien tapaan yhteistyössä Porin seudun kansalaisopiston kanssa.

Syksyn infoissa kerrotaan muun muassa starttirahan hakemisen edellytyksistä ja yrittäjäkoulutuksista.

- Satakunnassa on syksyn aikana tarjolla runsaasti yrittäjyyskoulutusta, sekä päivä- että iltakoulutuksena, kertoo Satakunnan TE-toimiston asiantuntija Mervi Landvik-Huhtala. Linkki TE-toimiston koulutustarjontaan löytyy muun muassa Prizztech Oy:n www-sivuilta osoitteessa www.prizz.fi/enter

 

MINUSTAKO YRITTÄJÄ -infot, syksy 2014

ti 19.8. klo 14–15 | Pori, Prizztech Oy (Pohjoisranta 11 D, 1. krs.)

ti 2.9. klo 17–20 | Pori, Kansalaisopisto (Gallen-Kallelankatu 14)

ti 16.9. klo 17–19 | Eurajoki, Kunnanvirasto (Kalliotie 5)

ti 7.10. klo 14–15 | Pori, Prizztech Oy (Pohjoisranta 11 D, 1. krs.)

ti 21.10. klo 17–19 | Harjavalta, Kaupunginkirjasto (Myllykatu 1)

ti 4.11. klo 14–15 | Pori, Prizztech Oy (Pohjoisranta 11 D, 1. krs.)

 

ti 2.12. klo 14–15 | Pori, Prizztech Oy (Pohjoisranta 11 D, 1. krs.)

 

14.08.2014