Porin Honkaluoto – yrityksen unelmapaikka

KalaValtasen perheyrityksellä on pitkät perinteet. Jan Valtasen taustalla olevassa kuvassa ovat hänen isänsä ja isoisänsä valtavan silakkasaaliin kanssa. Kuvan on ottanut Seppo Keränen.


Isojen teiden, rautatien ja lentokentän läheisyydessä oleva Honkaluodon teollisuusalue kasvaa vauhdilla. Alueella on jo nyt useita yrityksiä mutta tilaakin vielä löytyy. Alueelle on jo sijoittunut muun muassa Kuljetusliike Y. Auramaa Oy, joka on rakentanut Honkaluotoon koko Satakuntaa palvelevan Kaukokiidon logistiikkakeskuksen. Lisäksi Honkaluodossa on esimerkiksi Satakunnan sairaanhoitopiirin logistiikkakeskus ja Kala Valtanen Oy.

– Alue soveltuu monenlaisille yrityksille jotka tukevat toistensa toimintaakin. Esimerkiksi Kaukokiidon logistiikkakeskuksen läheisyydestä on ollut huomattavia hyötyjä KalaValtasen toiminnalle. Tuoretuotteiden ollessa kyseessä logistiikka on erityisen merkittävä tekijä, kertoo Porin kaupungin elinkeinojohtaja Kristian Vainio.
– Alueelta löytyy vielä vapaita tontteja yrityksille joille keskeinen sijainti on tärkeää, jatkaa Vainio.
– Olemassa olevien nopeiden ja helppojen yhteyksien lisäksi suunnitteilla oleva oikotie Raumantielle E8 lisää valmistuttuaan yhteyksien sujuvuutta entisestään.

Erinomaisen sijaintinsa vuoksi Porin Honkaluoto on merkittävä logistiikkakeskittymä ja hyvä sijaintipaikka yrityksille. Valtatiet 2 ja 11 rajaavat alueen ja yhteydet Tampereelle, Raumalle ja Helsinkiin ovat hyvät. Junarata kulkee aivan alueen vierestä, lentoasema sijaitsee kivenheiton päässä ja Porin keskustaan on matkaa noin kuusi kilometriä. Porin sataman läheisyys mahdollistaa sujuvat ja nopeat kuljetukset myös meriteitse Eurooppaan ja muualle maailmaan. Honkaluodon teollisuusalueella on vielä tilaa kasvaa. Alueella on tällä hetkellä  vapaana kuusi valmista tonttia pinta-aloiltaan 4 692 – 67 868 m2 ja ne muotoutuvat monipuolisesti eri käyttötarpeisiin.

KalaValtanen viihtyy Honkaluodossa

Honkaluodon teollisuusalueella sijaitseva KalaValtanen Oy on toimittanut kalavalmisteita suomalaisten pöytiin jo vuodesta 1986. Perheyrityksen toimitusjohtajana nyt kaksi vuotta toiminut Jan Valtanen on kasvanut työhönsä muun perheen mukana ja ollut ikänsä yrityksessä töissä. Yritys työllistää kaikkiaan noin 30 henkilöä toimipisteissään Luvialla ja Porin Honkaluodossa.

– Kalankasvatus on keskittynyt Luvialle. Honkaluodon tehtaalla tapahtuu kalojen käsittely ja jalostus, muun muassa perkaus ja fileointi, kertoo Valtanen.
– Oman kasvatuksen lisäksi ostamme kaloja myös lähialueiden kalastajilta. Honkaluodon tehtaalta valmiit tuotteet lähtevät rahtina asiakkaille ympäri maakuntaa ja tukkureille, lisää hän.

KalaValtaselle rakennettiin tehdas ja toimitilat Porin Honkaluotoon noin kolmisen vuotta sitten. Yrityksen laajentaminen oli ajankohtaista, sillä toimintaa haluttiin tehostaa ja tiloja tarvittiin lisää, jotta voitiin vastata kasvaneeseen kysyntään. Yrityksen kehittämisen kannalta oli järkevää sijoittaa tehdas Honkaluotoon ja keskittää kalankasvatus Luvialle.

– Pystymme nyt vastaamaan kysyntään paremmin ja toimittamaan tuotteet nopeammin asiakkaille. Logistisesti Honkaluoto on Porin parhaita paikkoja yritykselle, jolla on paljon kuljetuksia. Lähtevä ja tuleva liikenne isoille teille sujuu mutkattomasti, kertoo Valtanen.

Kiinnostaako Porin seutu? Ota yhteyttä!

Jari-Pekka Niemi

Palvelujohtaja, Yrityspalvelut

Puh. 044 710 5350
jari-pekka.niemi(a)prizz.fi

29.02.2016