Porista bussilla suoraan Uudenkaupungin autotehtaalle

 

Porista bussilla suoraan Uudenkaupungin autotehtaalle

Tuhat uutta työntekijää tarvitsevan Valmet Automotiven Uudenkaupungin autotehtaalle houkutellaan nyt työväkeä Porista. Porin kaupunki aloittaa kuljetuskokeilun, jolla halutaan madaltaa porilaisten kynnystä hakeutua autotehtaalle töihin. Liikenne tullaan ajamaan Porin Linjojen tilausliikenteenä eli se on tarkoitettu vain autotehtaan työntekijöille.

– Porista on löytynyt useita kymmeniä sopivia työntekijöitä autotehtaalle, joten työssäkäynnin helpottamiseksi Porin kaupunki käynnistää 8. toukokuuta työmatkaliikenteen Porista Uuteenkaupunkiin, kertoo Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen.

– Valmet Automotiven kanssa on sovittu, että nyt rekrytoitavat porilaiset pyritään sijoittamaa pääosin samaan vuoroon. Järjestettävä liikenne palvelee tätä yhtä vuoroa siten, että aikataulut vaihtelevat vuoron mukaisesti, kuvailee Porin kaupungin yhteyspäällikkö Pasi Pitkänen.

Tarkemmista aikatauluista tiedotetaan myöhemmin. Matkan kesto on 1 tunti 40 minuuttia. Vuoro ajetaan suoraan reittiä Porin tori (laituri 8) – Länsi-Porin Prisman pikavuoropysäkki, Eteläväylä – Uudenkaupungin autotehdas. Paluu samaa reittiä.

Menolipun hinta on 5,20 euroa ja kuukausilippu on 170 euroa. Lippua ei makseta bussissa, vaan kukin työmatkalainen ilmoittautuu bussissa olevaan listaan. Kuljetut matkat peritään työntekijältä palkasta kerran kuukaudessa.

Liikenne on aluksi kokeiluluoteista ajalla 8.5.2017-31.8.2017. Tänä aikana selvitetään todellinen tarve ja tarvittavat käytännön järjestelyt. Tarjontaa voidaan myös kasvattaa kokeilun aikana kysynnän mukaan. Myös muiden kuin porilaisten työmatkalaisten mukaan ottaminen selvitetään kokeilun kuluessa. Liikenne jatkuu kokeilujakson jälkeen tarpeen mukaan.

Lisätietoja antavat:
                      Aino-Maija Luukkonen, kaupunginjohtaja, puh. 044 701 1010
                      Pasi Pitkänen, yhteyspäällikkö, puh. 044 701 1023

28.04.2017