Robocoast BDVA:n (Big Data Value Association) jäseneksi

 

Robocoast hyväksyttiin 29.3.2019 BDVA:n (Big Data Value Association) jäseneksi. BDVA on yritysvetoinen, kansainvälinen voittoa tavoittelematon järjestö, jossa on 200 yritys-, tutkimus- ja oppilaitosjäsentä kaikkialta Euroopasta. Järjestön tavoite on toteuttaa Euroopan Komission asettamaa Big Data Value PPP ohjelmaa. Sekä Robocoastilla että BDVA:lla on kaksi yhteistä tavoitetta: 1) kehittää sellainen innovaatio ekosysteemi, jossa tieto ja tekoäly mahdollistavat parhaan digitaalisen, taloutta ja yhteiskuntaa hyödyttävän muutoksen, sekä 2) saavuttaa ja ylläpitää Suomen ja Euroopan johtajuus tietomassojen ja tekoälyn alueilla.

BDVA jäsenyys vahvistaa jo entuudestaan vahvaa verkostoamme. Robocoast on yli sadan yritysjäsenen sekä yliopistokeskuksen ja ammattikorkeakoulun robotiikka-, automaatio-, teollisuus 4.0-, Big Data- ja tekoälykeskittymä. Olemme jäsenenä eurooppalaisessa HiPEAC verkostossa, joka koostuu yli 2000:sta maailmanluokan tietotekniikan tutkijasta, yrityksen edustajasta ja opiskelijasta. Robocoast on myös DIH (Digital Innovation Hub), jonka Euroopan Komissio on hyväksynyt. Tässä roolissa tuemme yrityksiä digitaalisen muutoksen saavuttamisessa ja edistämme yhteistyötä yhteisöjen ja yritysten kesken. Suomen tasolla olemme jäsenenä Allied ICT Finlandissa (AIF), joka saattaa yhteen erilaiset tutkimusyhteisöt ja ekosysteemit. Näiden lisäksi olemme luoneet USF-mekanismin yhdessä Kiinan julkisen sektorin kanssa, joka mahdollistaa satakuntalaisten, suomalaisten ja eurooppalaisten PK-yritysten ja asiantuntijoiden pääsyn mukaan valtavaan Made in China 2025 modernisointi projektiin.

Kaikkien näiden verkostojen ja kansainvälisten hankkeiden tavoitteena on ensisijaisesti tukea satakuntalaista teollisuutta ja tutkimusta. Toimintamme hyödyttää kuitenkin myös koko Suomea. Robocoast toimii osana Prizztech Oy:tä, joka on julkinen, voittoa tavoittelematon yhtiö.

 

Lisätietoja

www.robocoast.eu

www.prizztech.fi/robocoast

www.bdva.eu

16.04.2019