Robottirannikon automaatiomessut tarjosivat elämyksiä koko perheelle

Robottirannikon automaatiomessut järjestettiin kolmatta kertaa 18.7.2019 Ulvilan kaupungin ja Prizztechin yhteistyönä. Tapahtuma keräsi aikaisempien vuosien tapaan lähes 30 näytteilleasettajaa ja yli 1 200 messukävijää. 

Tänä vuonna perinteisten teollisuusrobottien ja automaatioratkaisujen rinnalla messukävijöille esiteltiin myös sosiaali-, terveys- ja hyvinvointipalveluihin liittyviä teknologia- ja robotiikkaratkaisuja.

- Messujen tunnelma oli ensi minuuteilta lähtien upea! Näytteilleasettajien ständeillä kävi kova kuhina ja osalle pisteistä oli välillä jonoakin. Uudet teknologiat selkeästikin kiinnostavat, iloitsee projektipäällikkö Niina Holappa

 

Näytteilleasettajapisteillä riitti kävijöitä koko päiväksi. 

 

Messujen yhteydessä järjestettiin koko päivän kestävä Teknologia pukee sinua -seminaari, jossa oli lähes 20 asiantuntijapuheenvuoroa liittyen esillä oleviin tuotteisiin ja uusien teknologioiden trendeihin. Seminaarin puheenvuoroissa saatiin kuulla muun muassa tulevaisuuden satamista, tekoälyn hyödyntämisestä sote-sektorilla, virtuaaliteknologiasta pelastustilanteiden harjoittelussa sekä teknologian hyödyntämisestä työhyvinvoinnissa. 

Ytimekkäille puheenvuoroille riitti kiinnostuneita kuulijoita. Kuvassa STM:n erityisasiantuntija Jukka Lähesmaa kertoo HyteAiro-ohjelmasta.

- Kiinnostus tekoälyn ja palvelurobotiikan hyödyntämiseen erityisesti SOTE -sektorilla kasvaa kovaa vauhtia. Näitä teemoja Robocoast yritysten tulisikin jatkossa tiiviisti seurata. Yksittäiset teknologiaratkaisut antavat useimmiten apua kuitenkin vain johonkin tiettyyn spesifiin ongelmaan. Aika usein asiakkaat toivovat integroituja kokonaisratkaisuja, koska erityyppiset teknologiaratkaisut tarvitsevat monesti toisiaan, jotta niistä olisi mahdollista saada kaikki tarjolla oleva hyöty irti. Asiakkaalla on harvoin tarvittavaa osaamista monimutkaisen teknologiapalapelin kokoamiseksi. Laitteiden ja järjestelmien integroinnista ja kokonaisratkaisujen toimittamisesta teollisuudelle Robocoast yrityksillä on taas vankkaa kokemusta. Näihin edellä mainittuun huomioihin liittyen messujen yksi ”salainen agenda” olikin verkottaa pitkään alalla toimineet perinteiset robotiikka-alan teknologiayritykset enemmän vielä ehkä start-up hengessä toimivien hyvinvointialan teknologiayritysten kanssa. Aika näyttää miten tässä onnistuimme. Joka tapauksessa messut olivat menestys niin kävijämäärän kuin yrityksiltä ja kaupungilta saadun ensipalautteen perusteella, tiivistää Robocoast klusterin vetäjä Mikko Puputti.

Messussuilla nähtiin robotteja myös erilaisissa tehtävissä. Messujen herkku- ja virvokepuolesta huolehti Lions Club Auroran sisä- ja ulkokahvilat sekä ilmaiseksi juomia tarjoileva drinkkirobotti. 

Kauniissa ilmassa nautittiin muun muassa vohveleita.

 

Messukävijät saivat tilata drinkkirobotilta juotavaa tapahtumassa.

 

 

Autonomisen auton testaaminen kiinnosti kaikenikäisiä messukävijöitä. 

 

Tapahtumassa oli esillä useita teollisuusrobotteja, joiden toimintaa demonstroitiin mielenkiintoisilla tehtävillä. 

 

Green screenillä nuoret messukävijät pääsivät valokuvaamaan itseään haluamallaan taustalla.

Asiantuntijaseminaarin esitykset ovat luettavissa tapahtuman nettisivuilta.

Prizztech Oy:n Robocoast-klusteri ja Ulvilan kaupunki järjestivät Robottirannikon Automaatiomessut ja Teknologia pukee sinua -yleisöseminaarin yhteistyössä EAKR-rahoitteisten Robocoast R&D Center, Tekoälystä Satakunnan menestystekijä, Satakunnan pelillisyysverkosto ja Satakunta DigiHealth -hankkeiden sekä EMKR-rahoitteisen Hyljedetektoripaja -hankkeen kanssa.

 

12.08.2019