Satakunnan Legorobottikilpailu - FIRST LEGO League

Kansainvälinen FIRST LEGO League robotti- ja tiedetapahtuma Satakuntaan

Ulvilassa järjestetään 19.–20.1.2017 FIRST LEGO League robotti- ja tiedetapahtuma 9–16-vuotiaille. Sataedun tiloissa järjestettävä tapahtuma on Satakunnan aluekilpailu. Maailman laajuisesti kilpailuun ottaa osaa vuosittain yli 250 000 lasta ja nuorta. Aluekilpailun voittajajoukkue pääsee mukaan helmikuussa ensimmäistä kertaa järjestettäviin SM-kisoihin Helsinkiin. Suomen voittajalla on mahdollisuus osallistua huhtikuussa FLL:n MM-kilpailuihin Yhdysvalloissa. 

Leader Karhuseutu on rahoittanut Prizztech Oy:n hanketta, joka järjestää FLL-aluekilpailun ja samalla pyrkii juurruttamaan legorobottitoimintaa ja automaatioinnostusta Karhuseudun alueelle. Tapahtuma järjestetään myös tammikuussa 2018 ja lisäksi yritetään saada SM-kilpailut Satakuntaan.

Kokonaiskustannuksiltaan noin 80 000 euron projektiin Karhuseutu myönsi Leader-tukea 80 % eli 55 000 euroa. Tällä kustannetaan kilpailujen järjestäminen, uusien joukkueiden mukaan innostaminen ja vetäjien sekä tuomareiden koulutukset.

Projektilla innostetaan lapset suunnittelemaan ja ohjelmoimaan robotteja ja sitä kautta hakeutumaan myöhemmin ohjelmointi-, robotti- ja automaatioalalle. Kilpailun arvoja ovat mm. yhteishengen kunnioittaminen, yhdessä tiiminä tekeminen sekä kokemusten jakaminen. Tämä antaa hyvää pohjaa työelämäänkin.

MIKÄ FIRST LEGO LEAGUE?

1998 perustettu FIRST LEGO League on yksi Yhdysvaltalaisen FIRST-säätiön (non-profit) neljästä ohjelmasta, jotka tähtäävät nuorten kiinnostuksen edistämiseen luonnontieteitä ja tekniikkaa kohtaan. Joka vuosi kilpailun teema vaihtuu ja se on kaikkialla sama. Nyt käynnissä olevan kilpailukauden teema on Animal Allies. Kisa koostuu legorobottiosiosta ja tiedetehtävästä. Noin 10 lapsen ja nuoren joukko rakentaa legorobotin ja kilpailuissa robotit suorittavat erilaisia tehtäviä teeman mukaan. Tiedetehtävässä perehdytään ongelmiin ja niiden ratkaisemiseen teknologian avulla. Kilpailun arvoina ovat kunnioitus, tasavertaisuus sekä yhdessä tekeminen. Tärkein arvostelukriteeri on tiimityö. 

 

 


LISÄTIETOJA:

Mikko Puputti
Robocoast klusteripäällikkö/Prizztech Oy
mikko.puputti@prizz.fi / 044 710 5343

Salme Pihlajamaa
toiminnanjohtaja/Leader Karhuseutu
salme.pihlajamaa@karhuseutu.fi / 050 592 6022