Tervetuloa Porin seudulle

Kaupunkiseudullemme on ominaista vahva teollinen kulttuuri ja teolliset keskittymät. Alue tarjoaa toimivan alustan vientiteollisuuden uusiutumiselle, uusille palveluinnovaatioille ja liiketoimintamalleille.

PORIN seutukunta koostuu yhdeksästä kunnasta - Harjavalta, Huittinen, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori ja Ulvila - joissa on yhteensä noin 140.000 asukasta. Alueen kulttuuri kietoutuu pääosin Kokemäenjoen ja meren ympärille. Teollisuus on toiminut pitkään alueemme veturina,  työllistäjänä ja hyvinvoinnin alkutekijänä. Sen tuloksena alueellemme on kehittynyt rosoinen, ärräpäitä kaihtamaton kulttuuri sen monine muotoineen.

Musiikki ja sen esittämiseen liittyvät tapahtumat yhdistettynä taiteeseen ja teatteriin ovat Suomen mittapuun mukaan poikkeuksellisen vahvat. Elokuvatuotantokin on saanut hyvän pohjan teollisesta historiasta. Saman pohjan omaavat ruoantutkimus ja -tuotanto ovat viime vuosikymmeninä nousseet valtakunnan kärkikaartiin.  Oma lukunsa on urheilu, ja nimenomaan kamppailu, jossa kuvia ei ole kumarrettu. Kovalla työllä ja uskolla omaan tekemiseensä on seutukunnalta syntynyt maailmanluokan mestareita, niin yrityksiä kuin henkilöitä.

Porin alueen kehitys on edennyt askel askeleelta myönteiseen suuntaan väestö- ja työllisyyskehityksessä, aluetalouden dynamiikassa ja elinkeino- ja osaamisrakenteen monipuolistumisessa. Olemme myös yksi niistä 12:sta kaupunkiseudusta, joiden kanssa valtio tekee kasvusopimukset. Kasvusopimuksella vahvistetaan suurten kaupunkiseutujen kansainvälistä kilpailukykyä sekä roolia alueidensa ja Suomen talouden vetureina. Porin kaupunkiseutu on kasvusopimuksen ohessa mukana myös Innovatiiviset kaupungit -ohjelmassa (INKA). INKA-ohjelmassa Porin pääteemana ovat offshore-ympäristöt ja Porin kaupunkiseudulla ohjelman toteutuksesta vastaa Prizztech Oy.