Testausympäristöjen kokemuksia

Uudessa yhteistyömallissa käyttäjät toimivat kehittäjinä

On tärkeää, että saamme käyttäjiltä, omaisilta ja henkilöstöltä tietoa siitä, mikä laite ja palvelu toimii ja mikä ei. Näin päästään lähelle asiakasta ja esimerkiksi julkisia hankintoja on helpompi suunnitella, kun tiedämme, että laitteet soveltuvat käyttöömme. Olemme jo saaneet paljon hyviä kokemuksia tuotetestauksista. Ja tietysti henkilökuntammekin oppii koko ajan uutta, toteaa Porin perusturvan yhteistoiminta-alueen vanhuspalveluiden johtaja Pirjo Rehula.

Porin perusturvan yhtetoiminta-alue
Vanhuspalveluiden johtaja
Pirjo Rehula
044 701 4463
pirjo.rehula@pori.fi

Tuotetestaus auttoi hankkimaan sopivat teknologiaratkaisut Puutarhakotiin

Palvelupäällikkö Marjukka Lönnblad on erittäin tyytyväinen Living lab –testaukseen Puutarhakodissa, Porin Vanhustenkotiyhdistys ry:n omistamassa 18-paikkaisessa muistisairaiden asumisyksikkössä.

Hyvinvointialan Living lab -testauksen kautta taloon hankittiin asukkaiden ja henkilökunnan yhdessä tekemän kolmen kuukauden testauksen jälkeen Hoitajakutsu.fi Oy:n hoitajakutsujärjestelmä, eli joka huoneeseen hälytysyksikkö, ja lisäksi kaksi huoneesta toiseen tarpeen mukaan siirrettävää lattiahälytintä. Hoitajakutsujärjestelmä ja lattiahälyttimet tuovat turvaa vanhuksille ja helpottavat hoitajien työtä.

– Testauksen ansiosta vältyimme virhehankinnoilta, Marjukka Lönnblad summaa.
Sänkyyn laitettava anturi osoittautui meidän käyttöömme liian herkäksi. Niinpä osattiin valita Puutarhakotiin paremmin sopiva lattiahälytin, yöksi/päivälevon ajaksi sängyn eteen lattialle levitettävä matto, joka ilmoittaa heti, kun petistä noustaan.

Marjukka Lönnblad on erityisen tyytyväinen siihen, että testausajan jälkeen saa rauhassa päättää tehdäänkö kaupat tai leasingsopimus – vai viedäänkö laitteet pois. Hän on jatkossakin kiinnostunut uusista Living lab -tuotetestauksista, sillä testausprosessi oli järjestelmällisesti suunniteltu ja hyvin toteutettu.
- On erittäin ilahduttavaa, että tällainen toimintamalli on luotu ja eri tahot voivat sitä hyödyntää, toteaa Marjukka Lönnblad.

Porin Vanhustenkotiyhdistys ry/Puutarhakoti
Palvelupäällikkö
Marjukka Lönnblad
(02) 621 6686
marjukka.lonnblad@pori.fi