Verkkoseminaarit tuovat yrittäjille selvää hyötyä

Prizztechin seminaarisarjan tallenteet ovat avoinna kaikille.

Verkkoseminaari on yrittäjälle aikaa ja vaivaa säästävä tapa osallistua koulutuksiin. Kuitenkin myös verkostoituminen on tärkeää. 

– Olemme ratkaisseet tämän siten, että verkkoseminaaria voi tulla seuraamaan myös Prizztechin tiloihin Porin Puuvillaan yhdessä muiden yrittäjien kanssa. Näin yrittäjä voi tutustua ja keskustella aiheista muiden kanssa, kertoo Prizztechin innovaatiovalmentaja Marja Suonvieri. 

Keväällä aloitetussa seminaarisarjassa on jo tarjottu yrittäjille tietoa muun 

muassa tuotteistamisesta, hinnoittelusta, mainonnasta sosiaalisessa mediassa sekä mainonnan sisältöjen ideoinnista.

– Seminaareihin sisältyy myös mahdollisuus osallistua työpajaan, joihin kutsut lähetetään seminaariin osallistuneille. Lisäksi seminaarista saa tallennelinkin tilaisuuden jälkeen. Tallennelinkki on mahdollista tilata Prizztechin verkkosivuilta, vaikka ei olisi osallistunutkaan seminaariin, kertoo Suonvieri. 

Perinne- ja YRTTIHOITOLA Luonnottaren VoiMia yrittäjä Miia Ruokolainen on seurannut verkkoseminaareja pääasiassa paikan päällä Prizztechissä. 

– On mukava samalla tutustua samojen asioiden ja ongelmien kanssa painivien eri alojen yrittäjien kanssa. Yksin yrittävänä sitä helposti ajatus jää vain pyörimään kehää, eikä selkeää ongelmanratkaisua näe helposti. Ryhmässä ja näissä koulutuksissa puretaan asiat tarpeeksi pieniin  osiin, jolloin sitä ymmärtää kokonaisuuden ja huomaakin, ettei olekaan yksin, kertoo Ruokolainen. 

Luonnottaren VoiMia tarjoaa asiakkaan tarpeiden mukaan räätälöityä suomalaista perinnehierontaa, jäsenkorjausta, kuiva- ja perinteistä kuppausta sekä yrttinyytti- ja saunahoitoja. 

– Vedän myös villiyrttikävelyitä ja -koulutuksia sekä valmistan tuotteita luonnon tuotteista ja koulutan yrttien käyttöä lääkkeenä, ruokana sekä kauneudenhoidossa, Ruokolainen kuvailee toimintaansa.

Ruokolainen on pitänyt verkkoseminaarien sisältöjä hyödyllisinä. 

– Näissä on kyllä saanut hyviä ideoita sivujen ja tuotteiden jäsentelyyn. Suoranaisesti yritykseni arjessa niillä ei ole ehkä niin suoraa vaikutusta omalla alallani, mutta uskon varmasti, että pystyn näiden koulutuksien myötä tuottamaan asiakkaille helpommin hahmotettavia palveluita, toteaa Ruokolainen. 

– Uusina aiheina toivoisin jotain siitä, miten valjastaa luonto paremmin osaksi yritystä, palveluammattien markkinointi ja tuotteistaminen tai vaikka kuinka oikeasti löydät asiakkaasi, Ruokolainen pohtii.

Nina Gratschewilla on monenlaista osaamista, ansioluettelosta löytyvät niin ulkomaankaupan tradenomin paperit kuin puutarhurinkin. 

– Koen, että elämä on jatkuvaa oppimista ja kehityksessä ei oikein pysy mukana, jos ei ole itse hyvin aktiivinen monella saralla. Tässä myös nämä verkkokurssit ovat olleet hyödyksi, kertoo Gratschew.

–  Tällä hetkellä olen työtön, mutta usko siihen, että se minun paikkani vielä löytyy, on suuri. Siksipä olen sen kuuluisan aktiivimallin avulla päässyt tutustumaan porilais-unkarilaiseen yritykseen nimeltä StoneForest Oy, Gratschew avaa tilannettaan.

StoneForest Oy on Porissa toimiva pienyritys, joka toimii sauna-alalla ja vie esimerkiksi saunojen rakennusmateriaalia Keski-Eurooppaan, jossa yrityksellä on laajat yhteistyökumppaniverkostot ja jälleenmyyjiä. 

– Toki Suomesta viedään kiukaita ja kaikkea mahdollista, mitä suomalaiseen saunaan kuuluu. Vastavuoroisesti taas Keski-Euroopasta tuodaan Suomeen hieman erilaisia tuulia, sillä sauna ja saunominen on siellä erilaista. Keski-Euroopassa saunasta halutaan nauttia pitkän kaavan mukaan ja erilaiset hoidot ovat tärkeässä roolissa, niin kotisaunoissa kuin julkisissakin kylpylöissä, kertoo Gratschew.

Verkkoseminaareja Gratschew on seurannut pääasiassa oman tietokoneen välityksellä. 

– Toimintamuoto on itselleni kovin tuttua oltuani töissä Nokian pääkonttorissa 13 vuotta kansainvälisessä henkilöstön kehittämisen tiimissä. On myös hyvä, että tallenteen voi katsoa jälkikäteen, sanoo Gratschew.

– Olen myös kerran ollut seuraamassa verkkoseminaaria Prizztechin tiloissa kauppakeskus Puuvillassa ja oli kiva tavata ihmisiä ja keskustella koulutuksen aikana muiden kanssa. Ajatuksia on aina kiva vaihtaa ja mielestäni hyviä ideoita syntyy, kun pöydän ympärillä istuu eri alojen edustajia. Ja näin työttömänä ollessa on kyllä erityisen hyvä käydä ihan fyyysisesti näissä tilaisuuksissa verkostoitumassa, sillä koskaan ei tiedä, keneen tilaisuudessa tutustuu, Gratschew jatkaa.

Aiheita hän pitää hyvinkin ajankohtaisina ja puhuttelevina.

– Vaikka moni asia on jo entuudestaan omalta yrittäjyystaipaleelta tuttua, saa näistä seminaareista lisävarmuutta. Itse koen valtavasti tarvetta erilaisille kuvan- ja videonkäsittelytekniikoille ja niiden käytölle. Myös erilaisten kuvankäsittelyohjelmien osaaminen olisi varmaan tarpeen. Olen sataprosenttisesti sitä mieltä, että kaikki tällainen omaehtoinen kouluttautuminen luo itselleni positiivista lisäarvoa työmarkkinoilla, Gratschew summaa.

Sirpa Kuosmanen on Sataosaajat Osuuskunnassa toimiva satula- ja valjasseppä, joka korjaa ja valmistaa hevos- ja koiratarvikkeita perinteisiä työtapoja käyttäen. Sirpalta onnistuvat myös erikoisompelutyöt kuten esim. vahvat nailonkiinnitykset ja nimikoinnit eri tuotteisiin brodeeraamalla.

– Olen seurannut verkkoseminaareja sekä omalta koneeltani että Prizztechin tiloissa. Myös tallennelinkkejä on tullut katsottua, niistä on ollut hyötyä, kertoo Kuosmanen.

– Koulutusteemat ovat vastanneet hyvin yritykseni tarpeisiin. Varsinkin tuotteen hinnoitteluun ja markkinointiin on tullut uusia näkökulmia, Kuosmanen jatkaa. 

– Olisi hyvä, jos järjestettäisiin myös jotain verkkokauppaan liittyviä seminaareja, esim. hakukoneoptimointi ja Google Analytics kiinnostaisivat, ehdottaa Kuosmanen.

 

Satakunnan maaseutuinnovaatioista uutta liiketoimintaa

Verkkoseminaarit ovat osa Satakunnan maaseutuinnovaatioista uutta liiketoimintaa -hankkeen toimintaa. Hankkeessa autetaan sinua etsimään ideallesi reitti menestystarinaksi. 

Hanketta rahoittavat Satakunnan ELY-keskus (Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto), Prizztech Oy (Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Pomarkku, Pori, Ulvila) ja Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskus Oy (Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Siikainen). 

 

 

LISÄTIETOJA

Marja Suonvieri
Innovaatiovalmentaja
044 323 5194
marja.suonvieri@prizz.fi

 

 

28.11.2018