Yrittäjyys ja keksintöjen kaupallistaminen kiinnostivat Porissa

Jari-Pekka Niemi kertoi, miten Prizztech voi auttaa yrittäjiä ja yrittäjiksi aikovia menestymään.


Kauppakeskus Puuvillassa järjestettiin lauantaina 14.9. ensimmäistä kertaa Keksintö- ja yrittäjyystori. Yhteistyökumppaneiden ja Prizztech Oy:n esittelypisteillä vierailijat saivat monenlaista tietoa yrittäjyyteen liittyvistä asioista, kuten starttirahasta ja TE-toimiston palveluista yrittäjille, maaseuturahoituksen tukimuodoista yrityksille sekä kirjanpito-, taloushallinto- ja lakipalveluista. Lisäksi esillä olivat toimitilat ja verkostoituminen, koulutuspalvelut yrittäjille ja yrityksille sekä innovaatioseteli, kehittämispalvelut ja yritystuet. Prizztechin esittelypisteellä kerrottiin myös yrityksille suunnatuista sähköisistä palveluista (mm. Yritystulkki.fi, yritystietokanta Satakanta ja toimitilapalvelu) ja jaettiin yrityksen perustamisoppaita.

Kauppakeskuksen lavalla pidettiin kymmenkunta lyhyttä yrittäjyysaiheista puheenvuoroa ja tunnin mittainen "Minustako yrittäjä?" -luento. Prizztechin tiloissa puolestaan luennoi auktorisoitu patenttiasiamies Harri Koivisto aineettoman omaisuuden suojaamisesta. Suojauskeinoja ovat mm. patentti, hyödyllisyysmalli, tavaramerkki ja mallisuoja. Asiantuntijapuheenvuoroissa nousivat esiin mm. yrittäjäjärjestön palvelut, Finnveran yritystakaukset sekä se, miten bisnesenkelit ja yritysmentorit voivat toimia yrittäjien tukena. Tapahtumassa esittäytyivät myös Prizztech Oy:n Robocoast ja Gamecoast.

Tapahtuman järjestivät Uusyrityskeskus Enter ja Prizztech Oy:n EU-rahoitteinen "Satakunnan maaseutuinnovaatioista uutta liiketoimintaa" -hanke, jota rahoittavat Satakunnan ELY-keskus (Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto), Prizztech Oy (Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Pomarkku, Pori, Ulvila) ja Pohjois-Satakunnan kunnat (Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Siikainen).

 

Lisää valokuvia tapahtumasta löydät Prizztechin ja Uusyrityskeskus Enterin Facebook-sivuilta.

19.09.2019