EAKR Vipuvoimaa Satakuntaliitto

Tekoälystä Satakunnan menestystekijä


Satakunta on myös tekoälyn suhteen osaava maakunta. Tämä hanke tukee tekoälyn opetusta hankkimalla sopivia pilotteja yrityskentästämme, kertoo yrityksille tekoälykoulutuksesta ja palveluista. Hanke kokoaa myös satakuntalaiset tekoälyn kanssa tekemisissä olevat yritykset yhteen, esittelee ne toisilleen ja pyrkii käynnistämään yhteistyön näiden välille käyttäen mottoa yhdessä olemme enemmän kuin osiemme summa .  Tavoitteena on, että Satakunnan osaaminen tekoälyn saralla on niin tunnettua, ettei kenenkään tarvitse etsiä koulutusta, osaamista, työtä tai asiakkaita alueen ulkopuolelta, vaan Satakuntaan tullaan hankkimaan koulutusta, osaamista ja palveluja kun tekoälystä on kyse.

  • Yhteistyökumppanit
    Hankkeen vetäjänä on Prizztech, osatoteuttajana SAMK. Yhteistyökumppaneina ovat Robocoast, Gamecoast sekä TTY Porin yksikkö.
  • Rahoittajat
    Hanketta rahoittaa Satakuntaliitto EAKR-rahoituksella.
  • Hankkeen toteutusaika
    1.1.2018 – 30.6.2020

Hankkeen tuloksena syntynyt julkaisu "Tekoälystä Satakunnan Menestystekijä – ohjeita tekoälyä hankkivalle yritykselle" on ladattavissa tästä.

Futurice Oy:n tekemä selvitys Robocoast-liittouman kompetensseista poikkileikkaavana teemana tekoäly on ladattavissa tästä.


Lisätietoa:  
Kai Salmela
044 710 5369
kai.salmela@prizz.fi