Ratkaisuja elintarviketeollisuuden vedenkäytön parempaan hallintaan

06.11.2020

Vesi on yksi keskeisistä tekijöistä elintarviketeollisuudessa, joko raaka-aineena tai osana prosessia. Satakunnassa elintarviketeollisuudella on merkittävä rooli, sillä maakunnan alueella sijaitsee useita vesi-intensiivisiä elintarvikkeiden jalostuslaitoksia. Elintarviketeollisuuden häiriötön vedensaanti on perusedellytys alueen elintarviketuotannon elinvoimaisuudelle ja niiden tarjoamien työpaikkojen
olemassaololle.

Webinaarissa esitellään elintarviketeollisuuden vedenkäytön haasteita, kustannusten hallintaa ja erilaisia teknologisia ratkaisuja veden käytön ja laadun hallintaan sekä energian, pesujen ja puhdistusten tehokkuuteen.   

Ratkaisuja elintarviketeollisuuden vedenkäytön parempaan hallintaan  6.11.2020 klo 9.00 - 12.15
 

OHJELMA

  9.00  Avaussanat, puheenjohtaja Martti Latva, SAMK

  9.05  Vedenkäyttö ja sen haasteet elintarviketeollisuudessa, tehdaspäällikkö Tommi Suutari, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas

  9.25  Laatuvesi-projekti ja käyttöveteen liittyvien kustannusten hallinta, Martti Latva ja Noora Salonen, Vesi-Instituutti WANDER / Satakunnan ammattikorkeakoulu

  9.40  Vedenkäsittelyteknologian mahdollisuudet elintarviketeollisuudessa, toimitusjohtaja Mikko Siivonen, Flootech Oy 

 10.00  Elintarviketeollisuuden rasvanerotus jätevesistä, asiakaspalvelupäällikkö Markku Kauppi, Wavin Finland Oy

 10.20  Tauko 5 min.

 10.25  Uuden sähkökemiallisen veden otsonointi menetelmän tuomat mahdollisuudet elintarviketeollisuudessa, CTO Petteri Jauhiainen, EOD Europe Oy

 10.45  Veden (mikrobiologisen) laadun monitorointi, kehityspäällikkö Esa Hämäläinen, Uponor Oyj

 11.05  Lämmöntalteenotto jätevedestä, Antti Mattila, Finess Energy Oy

11.25  Ultraääniteknologian käyttö elintarviketeollisuudessa, markkinointijohtaja Bo Malmberg, Altum technologies Oy

11.45  Pintojen mikrobiologisen puhtauden monitorointi, CTO Juha Koivisto, CleanDet Oy

12.05  Yhteenveto ja lopetus, Pekka Maijala, Pyhäjärvi-instituutti
 

Ilmoittauduthan tilaisuuteen 4.11 klo 12.00 mennessä. Tilaisuuden osallistumislinkki lähetetään sähköpostilla ilmoittautuneille.

Tilaisuuden järjestävät SAMK, Satafood, Prizztech Oy ja Pyhäjärvi-instituutti osana Satakunnan ELY-keskuksen rahoittamaa Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) hanketta Kilpailuetua Satakunnan elintarviketeollisuuden ja ruokaketjun veden laadusta ja laadunhallinnasta - LAATUVESI.