320 uutta yritystä yhteistyöllä ja osaamisella


Satakunnassa on pitkät perinteet systemaattisesta alkavien yrittäjien neuvonnasta. Porin Seudun Yrityspalveluyhdistys ry perustettiin jo vuonna 1999 tuottamaan alkavien yrittäjien neuvontapalveluita nimellä Yrityspalvelu Enter. Palvelutoiminnan koordinointi siirtyi sittemmin osaksi Prizztech Oy:tä. Koko ajan keskeisenä yhteistyökumppanina on ollut Satakunnan TE-toimisto.

Uusyrityskeskus Enter Satakunnassa maksutonta yritysneuvontaa antaa kuuden hengen tiimi. Kuvassa Anne Heikintalo Satakunnan Yrittäjistä sekä Tero Patoranta, Merja Lehtonen, Jari Keinonen ja Antti Kokkila Prizztechistä. Kuvasta puuttuu TE-toimiston Hanna Uusitalo.
 

Uutta yhteistyötä

Prizztech Oy, Satakunnan Yrittäjät ja Satakunnan TE-toimisto aloittivat tiiviin yhteistyön kaksi vuotta sitten keväällä 2021, ja tuotamme nyt alkavien yrittäjien neuvontapalveluita Uusyrityskeskus Enter™ Satakunta -nimellä ja toimintakonseptilla. Uusyrityskeskus Enter™ Satakunta antaa ohjausta liikeidean kehittämiseen ja liiketoimintasuunnitelman laatimiseen sekä tietoa rahoitusmahdollisuuksista, luvista ja ilmoituksista. Meiltä saat apua myös starttirahan hakemiseen, veroasioihin ja yrityksen rekisteröintiin.

Tarjoamme maksutonta yrityksen perustamisneuvontaa jo 13 satakuntalaisessa kunnassa. Pystymme tällä yhteenliittymällä siten tarjoamaan vuosien aikana syntyneen vahvan neuvontaosaamisemme ja toimintamallimme jo suurelle osalle satakuntalaisille yrityksen perustamista miettiville. 

– Yrittäjyyden halukkuus on kasvanut nuorten osalta merkittävästi ja näin ollen on tärkeää, että pystymme yhteistyössä tarjoamaan laadukasta aloittavien yrittäjien neuvontaa aiempaa useammassa kunnassa. Tällä yhteistyöllä lisäämme maakunnan elinvoimaa, sanoo Satakunnan Yrittäjien toimitusjohtaja Markku Kivinen.

– Yhteistyön laajentuminen on merkinnyt palvelun laadun tasapuolistumista. Yhtenäiset, laadukkaat ja monipuoliset alkupalvelut antavat aloittaville yrittäjillemme mahdollisimman hyvän pohjan menestyksekkään liiketoiminnan luomiselle maakunnassa, toteaa palvelupäällikkö Marjo Siltanen Satakunnan TE-toimistosta.

Tyytyväisiä asiakkaita ja kannattavia yrityksiä

Neuvontaa antaa kuuden hengen tiimi, jolla on pitkä kokemus ja monipuolinen osaaminen alkavien yrittäjien palvelemisesta. Prizztechistä tiimissä ovat Merja Lehtonen, Antti Kokkila, Jari Keinonen ja Tero Patoranta, Satakunnan Yrittäjistä Anne Heikintalo ja Satakunnan TE-toimistosta Hanna Uusitalo. Neuvojien osaamisesta hyvänä osoituksena on asiakkaidemme antamat palautteet ja asiakastyytyväisyys, joka on huipputasoa.

Olemme osa Suomen Uusyrityskeskukset ry:n verkostoa. Verkoston yhtenä laatutavoitteena on, että vähintään 80 % neuvonnan kautta perustetuista yrityksistä toimii viiden vuoden jälkeen. Meillä se on ylittynyt reilusti. Huomioitavaa on, että keskimäärin vain puolet muulla tavoin perustetuista yrityksistä on toiminnassa kyseisen ajan kuluttua.

Lukujen takana on paljon suuria päätöksiä

Minustako yrittäjä? Mitä kaikkea yrittämiseen liittyy? Mistä saan neuvoja ja apua? Näitä asioita miettii yhä useampi. Sitä varten palvelumme ovat olemassa. Tuemme ja autamme asiakkaitamme omissa suurissa yrittäjyyspäätöksissään. Yhteistyö on ollut tuloksekasta, ja vuonna 2022 peräti 575 yrityksen perustamista suunnittelevaa käytti palveluitamme ja neuvonnan avulla perustettiin 320 yritystä toiminta-alueellemme. Luku on huomattava ja tutkitusti näihin uusiin yrityksiin syntyy todennäköisesti yhteensä yli 400 uutta työpaikkaa ensimmäisenä toimintavuotenaan. 

Uusyrityskeskus Enter™ Satakunnan rooli satakuntalaisen yrittäjyyden edistäjänä ja alkavien yritysten tukena on jatkossakin merkittävä ja se saavutetaan monipuolisella yhteistyöllä, vankalla kokemuksella ja osaamisella sekä helposti saavutettavilla palveluilla.
Tutustu palveluihimme, osallistu Minustako yrittäjä? -infoihin ja varaa aika henkilökohtaiseen neuvontaan osoitteessa 
www.entersatakunta.fi.

Asiakkailta saatuja kommentteja:

Loistava palvelu, josta oli paljon hyötyä! 
Palvelu oli erittäin selkeää, avuliasta ja konkreettista.
Asiointi oli helppoa, vaivatonta ja joustavaa.
Kohtaamispaikka oli lähellä ja asiantuntija osaava.
Minua kuunneltiin ja otettiin huomioon yksilöllisesti ja sain kysymyksiini selkeitä vastauksia.
Sain juuri sitä palvelua, jota kaipasin.


LISÄTIETOJA
Jari-Pekka Niemi
Johtaja, Prizztech Oy / Yrityspalvelut
044 710 5350
jari-pekka.niemi@prizz.fi