Satakunta on robottirannikko


Satakunnassa sijaitsee yksi Euroopan merkittävimmistä robotiikka-, IoT-, tekoäly- ja automaatioyritysten klustereista, jonka kokonaisliikevaihto on kasvanut keskimäärin noin 15 prosenttia vuodessa. Klusterin ympärille on muodostettu Prizztech Oy:n koordinoima Robocoast-osaamiskeskittymä, johon kuuluvat klusteriyritysten lisäksi Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston Porin kampuksen muodostama RoboAI innovaatio- ja koulutusalusta sekä pelillisyysverkosto Gamecoast. 

Robocoastin tavoitteena on Robocoast-yritysten kasvun tukeminen sekä alueen teollisuus- ja palveluyritysten kansainvälisen kilpailukyvyn kehittäminen tunnistamalla aktiivisesti kehittämistarpeita ja käynnistämällä yritystarvelähtöisiä modernisointi- ja T&K-projekteja. Parhaimmillaan lopputuloksena on robotin tai tekoälyratkaisun uusi prototyyppi ja entistä tehokkaampi tuotantolinja tai palvelu.

Keskeinen osa Robocoastin toimintaa on tarjota Living lab -palvelua, jonka avulla teollisuuden, palveluiden tai julkisen sektorin organisaatiot pääsevät testaamaan uusia teknologiaratkaisuja aidossa käyttöympäristössä. Toimintamalli antaa ensiarvoista tietoa organisaatioille modernisaatioinvestointien tueksi. 

Robocoast on Euroopan Komission hyväksymä Digital Innovation Hub (DIH). Lisäksi Robocoast tekee kansainvälistä yhteistyötä USF Platformissa.

Robocoast-verkoston omiin sivuihin voit tutustua täältä


Asiantuntijat

Asiantuntija

Projektipäällikkö

Head of Robocoast

Asiantuntija

Asiantuntija