Satakunta on robottirannikko


Satakunnassa sijaitsee yksi Euroopan merkittävimmistä robotiikka-, IoT-, tekoäly- ja automaatioyritysten klustereista, jonka kokonaisliikevaihto on kasvanut keskimäärin noin 15 prosenttia vuodessa. Klusterin ympärille on muodostettu Prizztech Oy:n koordinoima Robocoast-osaamiskeskittymä, johon kuuluvat klusteriyritysten lisäksi Satakunnan ammattikorkeakoulun ja Tampereen yliopiston Porin kampuksen muodostama RoboAI innovaatio- ja koulutusalusta sekä pelillisyysverkosto Gamecoast. 

Robocoastin tavoitteena on Robocoast-yritysten kasvun tukeminen sekä alueen teollisuus- ja palveluyritysten kansainvälisen kilpailukyvyn kehittäminen tunnistamalla aktiivisesti kehittämistarpeita ja käynnistämällä yritystarvelähtöisiä modernisointi- ja T&K-projekteja. Parhaimmillaan lopputuloksena on robotin tai tekoälyratkaisun uusi prototyyppi ja entistä tehokkaampi tuotantolinja tai palvelu.

Keskeinen osa Robocoastin toimintaa on tarjota Living lab -palvelua, jonka avulla teollisuuden, palveluiden tai julkisen sektorin organisaatiot pääsevät testaamaan uusia teknologiaratkaisuja aidossa käyttöympäristössä. Toimintamalli antaa ensiarvoista tietoa organisaatioille modernisaatioinvestointien tueksi. 

Robocoast on Euroopan Komission hyväksymä Digital Innovation Hub (DIH). Lisäksi Robocoast tekee kansainvälistä yhteistyötä USF Platformissa.

Robocoast-verkoston omiin sivuihin voit tutustua täältä


Päättyneitä hankkeita Näissä hankkeissa tuotetut materiaalit ovat ladattavissa sivuilta.

Asiantuntijat

Juha-Pekka Alanen

Projektipäällikkö

Kati Fager

Asiantuntija

Pirita Ihamäki

Kansainvälinen liiketoimintapäällikkö

Hanna Kenttä

Asiantuntija

Kati Kiljunen

Projektipäällikkö

Mikko Puputti

Johtaja, Robocoast

Anna Saari

Asiantuntija

Elina Vainio

Projektipäällikkö

Essi Vanha-Viitakoski

Projektipäällikkö

Materiaalit

Tiedostonimi ja julkaisuvuosi

Verkkojulkaisu

Tiedosto

Tekoälystä Satakunnan Menestystekijä – ohjeita tekoälyä hankkivalle yritykselle |    2020

Futurice Oy:n selvitys Robocoast-liittouman kompetensseista |    2020