EAKR Vipuvoimaa Satakuntaliitto

Satakunnassa tapahtuu taukoamatta


Tapahtuma-ala on tällä hetkellä uuden edessä maailmanlaajuisesti. Koronapandemian johdosta perinteisten tapahtumien järjestäminen ei ole ollut mahdollista ja ala on kärsinyt pahasti. Prizztechin koordinoima Satakunnan tapahtumateollisuusklusteri-hanke tarjoaa nyt työkaluja uuteen vahvaan nousuun tapahtuma-alalla toimiville yrityksille.

Satakunnan tapahtumateollisuusklusteri eli Eventcoast sparraa ja tukee Satakunnan alueella tapahtumateollisuudessa ja sen parissa toimivia yrityksiä. Eventcoast toimii alan yritysten liiketoiminnan kehittämisen moottorina ja tapahtuma-alan äänitorvena. Mukana olevien yritysten yhteistyön kautta tapahtuma-ala tunnistetaan, alan yritykset kehittävät liiketoimintaansa ja uudistuvat Satakunnan alueella. Tapahtumaklusterin koulutuksiin ja verkostoon osallistuvat yritykset voivat toimia entistäkin tuottavammin, ympäristöystävällisemmin ja vastuullisemmin. 

Satakunnan tapahtumateollisuusklusteri on syksyllä 2021 alkanut kaksivuotinen hanke, jonka tuloksena Satakuntaan syntyy tunnettu tapahtumateollisuusklusteri, joka toimii yritysten, oppilaitosten ja muiden toimijoiden yhteisenä yhteistyö-, kehittämis- ja tiedonvaihtoalustana.  Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Tulevat tapahtumat vuodelle 2022

 • Eventcoast goes Eura-tapahtuma torstaina 6.10.2022 klo 13-15 Kauttuan Ruukilla, Rantalan saunalla. Tule verkostoitumaan tapahtuma-alan toimijoiden kanssa, visioidaan yhdessä miten Euran tapahtumakenttää tulisi kehittää, mikälaista apua tapahtumatoimijat kaipaavat ja tule kuulemaan tulevaisuuden tapahtumatrendeistä. Tapahtuman keynote-puhuja on juontaja, mentalisti ja kirjailija Tommi Viikinkoski. Ilmoittaudu tapahtumaan mukaan TÄÄLLÄ
 • Tapahtumien kumppanuudet ja rahoitus, yritysyhteistyö tapahtuma-alalla tiistaina 11.10.2022 klo 14:00 - 16:00. Tule kuulemaan vinkkejä tapahtumien kumppanuuksiin ja rahoitukseen. Päivän agendalla: Yritysyhteistyö, mitä se on ja miten se käynnistetään? Minkälaisia eri yritysyhteistyö - ja sponsoroinnin muotoja on? Yritysyhteistyön prosessi, tuotteistus, vastikeajattelu, myynti ja sopimusasiat.

  Liikkeenjohdon konsultti LJK Outi Raatikainen on luovien kulttuurialojen ja tapahtumien erityisasiantuntija, jolla on kokemusta lukuisista liiketoiminnan, markkinointiviestinnän ja yritysyhteistyön kehittämisen ja toteuttamisen asiakkuuksista. Raatikainen on yritysyhteistyön, lahjoituskampanjoiden ja rahoituksen hankkimisen tekijä ja opettaja.

  Kumppanuuskokonaisuus koostuu kahdesta eri päivästä: Ensimmäinen on herättelypäivä, mikä järjestetään Porissa 11.10.2022 klo 14-16. Toinen osuus on pienryhmissä tapahtuva sparrauspäivä. Sparrauspäivän tavoite on päivään osallistuvien tapahtumien oman yritysyhteistyön kehityspäivä, jossa käydään läpi tapahtumien yhteistyön tilanne ja viedään se seuraavalle tasolle. Sparrauspäivä sovitaan yhdessä herättelypäivässä.

  Ilmoittaudu mukaan TÄÄLLÄ.

 • Tässä tämän syksyn Eventcoastin päätapahtuma: Tapahtuma-alan tulevaisuus seminaari 4.11.2022 klo 12-16! Tapahtumapaikkana toimii Finnkino Promenadi (Yrjönkatu 17 Pori).Tule verkostoitumaan satakuntalaisten tapahtumatekijöiden kanssa ja ravistelemaan itsesi hereille tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Tapahtuman keynote puhujat ovat luova johtaja Henri Hyppönen, futuristi Elina Hiltunen ja Lataamo Groupin tuotanto- ja asiakkuusjohtaja Juho Hiidenmaa. Ilmoittautudu tapahtumaan mukaan TÄÄLLÄ
 • Ilmoitamme lisää syksyn Eventcoast-tapahtumia pian!

Tulevat tapahtumat vuodelle 2023

 • Satakunnan tapahtumakesäinfo 2023! Tervetuloa tapahtumakesän 2023 match making-tapahtumaan, Satakunnan tapahtumakesä-infoon keskiviikkona 18.1.2023. Suurtapahtumien järjestäjät kohtaavat satakuntalaiset tapahtuma-alan ammattilaiset. Tule verkostoitumaan, kuulemaan tulevan tapahtumakesän festarisuunnitelmista ja samalla tiedät minkälaisia tarpeita heillä on yhteistyökumppaneille.  Ilmoittaudu Satakunnan tapahtumakesäinfoon TÄSTÄ

Menneet tapahtumat:

 • Hiilineutraalit tapahtumat ovat "uusi musta"-tapahtuma järjetetään keskiviikkona 9.2.2022 klo 10-13 webinaarina. Kuluttajat ovat entistäkin vastuuntuntoisempia ja monen yrityksen arvona on tällä hetkellä vastuullisuus ja ekologisuus. Jos yrityksesi järjestää ekologisesti tapahtumia, saatat saada siitä merkittävää kilpailuetua. Tule kuulemaan hiilineutraalien tapahtumien järjestämisestä lisää!  
 • Tiistaina 15.2.2022 klo 10-14 järjestetään Satakunnan tapahtumakesä-info, jossa 9 kesällä Satakunnassa järjestettävää suurtapahtumaa esittelevät suunnitelmansa sekä etsivät tapahtuma-alan yhteistyökumppaneita toteuttamaan ikimuistoisia tapahtumia. 
 • Torstaina 3.3. klo 9-10 on infotilaisuus tapahtuma-alan yrityksille, jossa kerrotaan Prizztechin WorkFLOW-valmennuksesta. WorkFLOW johdon valmennukset on suunnattu erityisesti PK-yritysten johtajille. WorkFLOW valmennuksessa voi pohtia yrityksen tulevaisuuden suuntaa, tiimin toimintaa ja johtajana toimimista. Valmennus toteutetaan pienryhmissä, jotta osallistujilla on mahdollisuus keskustella ja tuoda esiin omia näkökulmiaan. Ryhmä koostuu eri yrityksistä ja valmentajina toimivat kokeneet johdon sparraajat ja työyhteisöjen kehittäjät. 
 • Tapahtuma-alan yrityksille apua korkeakouluopiskelijoista! Tiistaina 8.3. klo 11-13 järjestetään infotilaisuus siitä, miten tapahtuma-alan yritykset voivat tehdä yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Tervetuloa mukaan kuulemaan, miten SAMK:in liiketalouden, yrittäjyyden ja matkailun opiskelijat voivat olla mukana kehittämisyhteistyössä, oli kyseessä sitten pieni tai isompi projekti julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla. Opiskelun ja yhteistyön monipuolisuus nykypäivän korkeakoulussa tarjoaa lukuisia eri mahdollisuuksia. Tutumpien harjoittelu- ja opinnäytetyövaihtoehtojen lisäksi esittelemme myös projektimahdollisuudet, opintojaksoyhteistyön sekä opinnollistamisen. Esimerkkien kautta kerromme, miten nämä mahdollisuudet voisivat palvella tapahtuma- ja matkailualaa. Kesäsesonkia silmällä pitäen kerromme myös opiskelijoille kohdennetuista rekrytointikanavista.
 • Pizzaa ja Buzinesta-lounastreffit perjantaina 8.4.2022 klo 12.00  Dante Pizza & Bar, Antinkatu 10 Pori. "Juhlan kunniaksi", että saamme tavata kasvotusten ja järjestää tapahtumia - nähdään pizzalla! Ruuat ja juomat omakustanteisesti oman maun mukaan. Ei agendaa, ei presentaatioita. 
 • Tehdään tapahtuma! infotilaisuus kolmannen sektorin tapahtumajärjestäjille tiistaina 12.4.2022 klo 17.30-19.30 Teamsissa. Järjestätkö toisinaan tapahtumia, mutta et ole alan ammattilainen? Kaipaatko tapahtumajärjestämisen muistilistaa tai haluatko päivittää tietosi ajan tasalle uusista ja koronapandemian vuoksi huomioitavista asioista? Tehdään tapahtuma! -info tarjoaa läpileikkauksen tapahtumajärjestämisen tärkeisiin asioihin kaikille tapahtumia järjestäville toimijoille edustitpa sitten yhdistystä tai järjestöä, yritystä tai jotakin muuta tapahtumia järjestävää tahoa. 
 • Hybridiuhat tapahtumissa 17.6.2022: Ukrainan sodan vaikutukset ulottuvat myös Suomeen. Hybridiuhat eivät ole uusi asia tapahtumien parissa ja mahdollisia uhkia on etenkin suurtapahtumissa jo aikaisemminkin kartoitettu. Minkälaisia hybridiuhkia Suomeen kohdistuu ja kuinka näihin tulee varautua tapahtumissa? Suurtapahtumat ovat näkyvä ja otollinen alusta kaikenlaiselle vaikuttamiselle. Miten suojautua informaatiovaikuttamiselta?

  PuhujinaSotilasprofesssori Aki-Mauri Huhtinen Maanpuolustuskorkeakoulutusta,  Tapahtumateollisuus ry:n varapuheenjohtaja ja Suomen Palloliiton tapahtumatoiminnon päällikkö Kalle Marttinen ja Porin kaupungin uusi turvallisuuspäällikkö Jukka-Pekka Schroderus.

 • Back To The Office Porissa 24.8 ja Raumalla 23.8! Marjat on poimittu ja on aika suunnata katse syksyyn. Tervetuloa nauttimaan iltapäiväkahvit ja pullat hyvässä seurassa vanhojen tapahtumaystävien ja uusien mahdollisten kolleegojen kanssa. Summataan kesä pakettiin, vaihdetaan kuulumiset ja vedetään suuntalinjat vilkkaaseen tapahtumasyksyyn. Esittelemme myöskin kaikki Eventcoastin syksyn tapahtumat, tilaisuudet ja Workshopit. Tule kuulemaan miten voit kehittää teidän tapahtumaanne tai yrityksenne liiketoimintaa tulevan vuoden aikana. 
 • Virtuaaliteknologioiden mahdollisuudet - Tapahtuma-alan uudet suunnat. 21.9.2022 klo 14-16 Caffe Lokale, Pori. Mitä termit XR, VR, AR, MR ja muut vastaavat tarkoittavat? Mitä niillä voi ja kannattaa tehdä? Mitä se maksaa? Ja ennen kaikkea, mitä hyötyä teknologioista on tapahtuma-alalla. Puhujana Santeri Saarinen, joka työskentelee Teknologia-asiantuntijana Helsinki XR Centerissä sekä on XR4Europe yhdistyksen johtoryhmässä. Päätyönään hän tekee tutkimusta virtuaalitodellisuuden, lisätyn todellisuuden ja muiden uusien teknologioiden parissa jo yli kymmenen vuoden kokemuksella. 

Postituslistalle?

Haluatko saada Satakunnan tapahtumateollisuusklusterilta sähköpostiisi tietoa, kun tapahtuu? Jätä yhteystietosi tämän linkin kautta: JÄTÄ YHTEYSTIETOSI


Asiantuntijat

Mari Antikainen

Kehittämispäällikkö

Kaisa Löfgren

Projektipäällikkö