EAKR Vipuvoimaa Satakuntaliitto

Satakunnassa tapahtuu taukoamatta


Tapahtuma-ala on tällä hetkellä uuden edessä maailmanlaajuisesti. Koronapandemian johdosta perinteisten tapahtumien järjestäminen ei ole ollut mahdollista ja ala on kärsinyt pahasti. Prizztechin koordinoima Satakunnan tapahtumateollisuusklusteri-hanke tarjoaa nyt työkaluja uuteen vahvaan nousuun tapahtuma-alalla toimiville yrityksille.

Satakunnan tapahtumateollisuusklusteri eli Eventcoast sparraa ja tukee Satakunnan alueella tapahtumateollisuudessa ja sen parissa toimivia yrityksiä. Eventcoast toimii alan yritysten liiketoiminnan kehittämisen moottorina ja tapahtuma-alan äänitorvena. Mukana olevien yritysten yhteistyön kautta tapahtuma-ala tunnistetaan, alan yritykset kehittävät liiketoimintaansa ja uudistuvat Satakunnan alueella. Tapahtumaklusterin koulutuksiin ja verkostoon osallistuvat yritykset voivat toimia entistäkin tuottavammin, ympäristöystävällisemmin ja vastuullisemmin. 

Satakunnan tapahtumateollisuusklusteri on syksyllä 2021 alkanut kaksivuotinen hanke, jonka tuloksena Satakuntaan syntyy tunnettu tapahtumateollisuusklusteri, joka toimii yritysten, oppilaitosten ja muiden toimijoiden yhteisenä yhteistyö-, kehittämis- ja tiedonvaihtoalustana.  Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.

Tulevat tapahtumat

  • Ilmoitamme syksyn tapahtumista pian!

Menneet tapahtumat:

  • Hiilineutraalit tapahtumat ovat "uusi musta"-tapahtuma järjetetään keskiviikkona 9.2.2022 klo 10-13 webinaarina. Kuluttajat ovat entistäkin vastuuntuntoisempia ja monen yrityksen arvona on tällä hetkellä vastuullisuus ja ekologisuus. Jos yrityksesi järjestää ekologisesti tapahtumia, saatat saada siitä merkittävää kilpailuetua. Tule kuulemaan hiilineutraalien tapahtumien järjestämisestä lisää!  
  • Tiistaina 15.2.2022 klo 10-14 järjestetään Satakunnan tapahtumakesä-info, jossa 9 kesällä Satakunnassa järjestettävää suurtapahtumaa esittelevät suunnitelmansa sekä etsivät tapahtuma-alan yhteistyökumppaneita toteuttamaan ikimuistoisia tapahtumia. 
  • Torstaina 3.3. klo 9-10 on infotilaisuus tapahtuma-alan yrityksille, jossa kerrotaan Prizztechin WorkFLOW-valmennuksesta. WorkFLOW johdon valmennukset on suunnattu erityisesti PK-yritysten johtajille. WorkFLOW valmennuksessa voi pohtia yrityksen tulevaisuuden suuntaa, tiimin toimintaa ja johtajana toimimista. Valmennus toteutetaan pienryhmissä, jotta osallistujilla on mahdollisuus keskustella ja tuoda esiin omia näkökulmiaan. Ryhmä koostuu eri yrityksistä ja valmentajina toimivat kokeneet johdon sparraajat ja työyhteisöjen kehittäjät. 
  • Tapahtuma-alan yrityksille apua korkeakouluopiskelijoista! Tiistaina 8.3. klo 11-13 järjestetään infotilaisuus siitä, miten tapahtuma-alan yritykset voivat tehdä yhteistyötä oppilaitosten kanssa. Tervetuloa mukaan kuulemaan, miten SAMK:in liiketalouden, yrittäjyyden ja matkailun opiskelijat voivat olla mukana kehittämisyhteistyössä, oli kyseessä sitten pieni tai isompi projekti julkisella, yksityisellä tai kolmannella sektorilla. Opiskelun ja yhteistyön monipuolisuus nykypäivän korkeakoulussa tarjoaa lukuisia eri mahdollisuuksia. Tutumpien harjoittelu- ja opinnäytetyövaihtoehtojen lisäksi esittelemme myös projektimahdollisuudet, opintojaksoyhteistyön sekä opinnollistamisen. Esimerkkien kautta kerromme, miten nämä mahdollisuudet voisivat palvella tapahtuma- ja matkailualaa. Kesäsesonkia silmällä pitäen kerromme myös opiskelijoille kohdennetuista rekrytointikanavista.
  • Pizzaa ja Buzinesta-lounastreffit perjantaina 8.4.2022 klo 12.00  Dante Pizza & Bar, Antinkatu 10 Pori. "Juhlan kunniaksi", että saamme tavata kasvotusten ja järjestää tapahtumia - nähdään pizzalla! Ruuat ja juomat omakustanteisesti oman maun mukaan. Ei agendaa, ei presentaatioita. 
  • Tehdään tapahtuma! infotilaisuus kolmannen sektorin tapahtumajärjestäjille tiistaina 12.4.2022 klo 17.30-19.30 Teamsissa. Järjestätkö toisinaan tapahtumia, mutta et ole alan ammattilainen? Kaipaatko tapahtumajärjestämisen muistilistaa tai haluatko päivittää tietosi ajan tasalle uusista ja koronapandemian vuoksi huomioitavista asioista? Tehdään tapahtuma! -info tarjoaa läpileikkauksen tapahtumajärjestämisen tärkeisiin asioihin kaikille tapahtumia järjestäville toimijoille edustitpa sitten yhdistystä tai järjestöä, yritystä tai jotakin muuta tapahtumia järjestävää tahoa. 
  • Hybridiuhat tapahtumissa 17.6.2022: Ukrainan sodan vaikutukset ulottuvat myös Suomeen. Hybridiuhat eivät ole uusi asia tapahtumien parissa ja mahdollisia uhkia on etenkin suurtapahtumissa jo aikaisemminkin kartoitettu. Minkälaisia hybridiuhkia Suomeen kohdistuu ja kuinka näihin tulee varautua tapahtumissa? Suurtapahtumat ovat näkyvä ja otollinen alusta kaikenlaiselle vaikuttamiselle. Miten suojautua informaatiovaikuttamiselta?

    PuhujinaSotilasprofesssori Aki-Mauri Huhtinen Maanpuolustuskorkeakoulutusta,  Tapahtumateollisuus ry:n varapuheenjohtaja ja Suomen Palloliiton tapahtumatoiminnon päällikkö Kalle Marttinen ja Porin kaupungin uusi turvallisuuspäällikkö Jukka-Pekka Schroderus.

 

Postituslistalle?

Haluatko saada Satakunnan tapahtumateollisuusklusterilta sähköpostiisi tietoa, kun tapahtuu? Jätä yhteystietosi tämän linkin kautta: JÄTÄ YHTEYSTIETOSI


Asiantuntijat

Mari Antikainen

Kehittämispäällikkö

Kaisa Löfgren

Projektipäällikkö