Uutta nostetta Eurajoen elinvoimaan


Eurajoki on vahva yrityskunta, jossa toimii monipuolisesti 400 eri alan yritystä.

Eurajoen suurimmat yritykset ovat monelle tuttuja: TVO, Posiva ja Eurajoen Romu, jotka edustavat tulevaisuuden vihreää siirtymää ja kiertotaloutta parhaimmillaan. Paikkakunnalle on suurempien yrityksien myötä syntynyt ja muuttanut myös runsaasti rakentamiseen ja teknologiaan erikoistuneita alihankintayrityksiä ja maansiirtoyrityksiä. Merkittävä työnantaja Eurajoella on myös perinteikäs Luvian Saha, joka nykyään kuuluu Itävaltalaisen suuryritykseen HS Timber Groupiin.

Eurajoki on toisaalta leimautunut myös maatalous-, ruuantuottaja- ja matkailukunnaksi. Maataloustuotantoa on paljon ja se on tunnusomaista alueella. Paikkakunnalta löytyy useita suuren kokoluokan siipikarjatiloja ja myös lampaiden kasvatusta esimerkiksi Ali-Unkin tilalla. Historiallisessa Vuojoen Kartanossa toimii ravintola- ja juhlapalvelu ja kartanon maisemissa järjestetään paljon kulttuuritapahtumia. Kartanolla toimii myös  tilamyymälä Kartnon Trekol. 

Turisteja Eurajoelle houkuttelee muun muassa idyllinen Laitakarin Satama, jossa on toimivat tilat veneilijöille, tapahtumaravintola Bar Purje sekä sauna- ja wellnessyritys Merihelmi. Purjelaiva Kaljaasi Ihanalla voi risteillä vaikka Ryöväskerin saaressa sijaitsevaan, veneilijöidenkin suosimaan Villa Poseidoniin, joka tarjoaa elämyksiä Selkämerellä.

Yrittäjien yhdistäjä

– Eurajoen yrityselämä on todella vireää ja monipuolista, sanoo Eurajoen Yrittäjien puheenjohtaja Mikko Nordberg. 
– Prizztechin yritysten kasvupalvelut kiinnostavat varmasti monia yrittäjiä ja alkavia yrittäjiä. On hienoa, että yritykset saavat matalan kynnyksen maksutonta neuvontaa ja tukea Prizztechiltä, iloitsee Nordberg.

– Verkostoitumistapahtumia ja koulutuksia tullaankin järjestämään yhdessä kunnan ja Prizztechin kanssa heti lähitulevaisuudessa. Yritysten kasvun tukeminen ja kunnan markkinointi luovat lisää elinvoimaa Eurajoelle. Katsomme vahvasti ja luottavaisesti yritysten kehittymiseen ja Eurajoen tulevaisuuteen, päättää Nordberg.

Eurajoen Yrittäjät on vireä ja aktiivinen yhteisö, joka yhdistää Eurajoella toimivat yrittäjät ja kuntalaiset. Yhdistys on toiminut jo yli 40 vuoden ajan Eurajoella yritysten tukena ja tuomassa yrityksiä lähelle kuntalaisia. Kesällä näkyvin ja suurin tapahtuma yleisölle on Eurajoen markkinat, joita on järjestetty vuodesta 1980 lähtien ja joka kerää yleisöä yli kuntarajojen. Vierailijoita markkinoilla oli tänä vuonna yli 5000 henkilöä. 

Palveluja Eurajoella toimiville yrittäjille


Eurajoki on Prizztechin kokonaisasiakas 1.9.2023 alkaen. Eurajoen yrityksille tarjottaviin palveluihin kuuluu mm.:

  • sparrausta yritysten muutostilanteiden hallintaan ja omistajan- ja sukupolvenvaihdosneuvonta 
  • työkaluja ja apuja erilaisiin yritysten kasvutarpeisiin 
  • markkinamahdollisuuksien ja rahoitusmahdollisuuksien selvittäminen 
  • yritysmentoritoiminta
  • kasvualojen, yritysverkostojen ja klustereiden kehittämispalvelut, erityisesti kiertotalouden alalla
  • tapahtumat ja businesstilaisuudet
  • yrittäjyyskasvatus
  • kuntamarkkinointi ja sijoittumispalvelut
  • verkkopalvelut www.prizz.fi
  • Prizztechin asiantuntijaverkosto ja oma kuntayhteyshenkilö

 

OTA YHTEYTTÄ!

Pirjo Taube 
Eurajoen kuntayhteyshenkilö Prizztechissä
044 7105395 
pirjo.taube@prizz.fi

Anne Heikintalo
Uusyrityskeskus Enter Satakunta
Alkavien yrittäjien neuvonta
050 527 7145
anne.heikintalo@yrittajat.fi