Vuoden uusyrittäjät on valittu


Palkittu yrittäjätiimi auttaa kotimaisia ja ulkomaisia yrityksiä rakennusalan velvoitteiden noudattamisessa.

Marika Barrett ja Marianja Huber toimivat porilaisen konsultointialan yrityksen, Checkfin Oy:n yrittäjätiiminä. Yrittäjien lisäksi kaksi työntekijää työllistävän yrityksen liikeidea kohdentuu kapeaan erikoisosaamisalaan: rakentamisen viranomais- ja työnantajavelvoitteiden konsultointiin ja kouluttamiseen. Barrett ja Huber palkittiin syyskuussa Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2023 -tunnustuksella ja yritys 2000 euron rahapalkinnolla.

Syksyllä kaksivuotissyntymäpäiviään viettänyt Checkfin jakaa laaja-alaista tietoa ja osaamista valtakunnallisesti, muun muassa isoille yrityksille, jotka työllistävät ulkomaista työvoimaa Suomessa. Asiakkaina ovat erityisesti rakennusalalla tai teollisuudessa toimivat yritykset.
– Suomalaiseen vastuulliseen rakentamiseen kuuluu, että kaikki sopimuskumppanit ymmärtävät toimialaan liittyvät vastuut ja velvoitteet ja toimivat niiden mukaisesti, Barrett ja Huber kertovat.

Vastuullisuutta ja osaamista edistääkseen yritys tarjoaa verkkokoulutuksia suomeksi ja englanniksi. Checkfin Oy toimii pääosin pääkaupunkiseudulla ja Satakunnassa, mutta verkkokoulutuksiin voi osallistua missä tahansa.
– Koulutukset ovat käytännönläheisiä. Niiden sisältö perustuu meidän yrittäjien omaan ja yhteistyössä viranomaisten kanssa hankittuun työkokemukseen.

Barrett ja Huber ovat aikoinaan toimineet työkavereina samassa yrityksessä, ja sieltä on peräisin luottamus ja usko yhteiseen liikeideaan. Yrittäjyyteen on haettu vauhtia myös yrittäjän ammattitutkinnon kautta. Syyskuussa 2021 alkanut yritystoiminta on vahvassa kasvussa. Jo toinen vuosi oli kannattava, ja kesäkuuhun 2023 mennessä Checkfin Oy on tuplannut vuoden 2022 liikevaihtonsa. 


Persoonallista taidetta Eurajoelta ja värikkäitä kangaskenkiä Porista

Satakunnan uusyrittäjäkisassa kunniamaininta menestyksekkäästä yrittäjäpolusta myönnettiin eurajokelaiselle taiteilija Saana Hakalalle (Hakala Design Oy). Raadin mukaan Hakala on onnistunut pienessä ajassa muuntumaan kevytyrittäjä-taidemaalarista ensin toiminimiyrittäjäksi ja heti sen perään kasvuhakuiseksi luovan alan osakeyhtiöksi, Hakala Design Oy:ksi. Taidealalla tällainen yrittäjäpolku on varsin poikkeuksellinen.

Yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai jalkinesuunnittelija-suutari Nelli Nurmi, Nellinoora Shoes -yrityksen porilainen yksinyrittäjä. Nurmi suunnittelee ja valmistaa kangaskenkiä omalla brändillä. Hän myös opettaa kangaskenkien valmistusta ympäri Suomea. Jalkineala on Suomessa pieni ja käsityönä ammatikseen kenkiä tekee Suomessa vain harva toimija. Yleisön suosikki sai 1000 euron rahapalkinnon.

Muut Satakunnassa loppukilpailuun edenneet yrittäjät olivat merikarvialainen Timo Hakamäki (Konehuolto Hakamäki) sekä porilaiset Vitalii Goncharenko (Satalommo) ja Tommi Viikinkoski (Viikinkoski Oy). Uusyrittäjäkilpailun voittajan valitsi asiantuntijaraati.


Enteristä henkilökohtaista täsmäneuvontaa yrittäjyyden alkutaipaleelle

Kaikkia uusyrittäjäkisassa palkittuja yhdistää se, että he ovat yritystoiminnan alkuvaiheessa hyödyntäneet Uusyrityskeskus Enter Satakunnan maksuttomia yritysneuvontapalveluita. Osalle yrittäjistä on myös myönnetty TE-toimiston tuki yritystoiminnan alkutaipaleelle. Yrittäjät ovat yritystoiminnan suunnittelu- ja alkuvaiheessa saaneet sparrausta useammaltakin Enterin yrittäjyysasiantuntijalta.

Marianja Huber esimerkiksi vieraili opiskeluaikana osana yrittäjyyskurssia Prizztechin tiloissa Antti Kokkilan pitämässä yritysesittelyssä, ja elinkeinoyhtiön palvelut jäivät jo silloin vahvasti mieleen. Marika Barrett puolestaan etsi tukea yrityksen rekisteröimiseen netistä ja löysi sitä kautta Uusyrityskeskus Enter Satakunnan palvelut.
– Saimme lopulta erittäin kattavan läpikäynnin Kokkilan kanssa ja vastaukset kaikkiin kysymyksiimme, yrittäjät kiittelevät.
Tutustu Uusyrityskeskus Enter Satakunnan palveluihin ja varaa aika maksuttomaan neuvontaan! 

www.entersatakunta.fi