Biokaasun tankkausmahdollisuudet paranivat Porissa


Porissa saa tankattua biokaasua kahdelta tankkausasemalta.

Biokaasun liikennekäytön mahdollisuudet Porin seudulla ovat parantuneet vuoden 2022 aikana, kun paikallisesti biokaasua jätevesilietteestä tuottava Envor Pori Oy avasi kaasuntankkausasemansa Porin Luotsinmäellä. Näin maakunnan keskuskaupunki sai toisenkin tankkausaseman Gasum Oy:n Tiilimäellä toimivan aseman lisäksi.

Biokaasu on paikallisuutensa ja ekologisuutensa lisäksi varsin edullista polttoainetta. Biokaasua voi käyttää tavanomaisissa polttomoottorikäyttöisissä autoissa kaasukonversion jälkeen bensiinin tai dieselin rinnalla. Kaasukonversio tarkoittaa auton muuttamista kaasukäyttöön soveltuvaksi lisäämällä siihen kaasutankki ja tarvittava kaasunsyöttöjärjestelmä.

Nyt Envor Pori Oy:ltä on saatavissa myös yrityskortti, jolla tankkaaminen yrityksen kulkuneuvoihin on entistä helpompaa. Kortin tarkoitus on helpottaa yrityksien kirjanpitoa, kun kaasun tankkaamisesta lähetetään vain yksi lasku. Lisätietoa Envorin yrityskortista täältä.

Kaasuautojen polttoaineista biokaasu on 100 % uusiutuva energiamuoto. Biokaasun koko elinkaaren aikaiset päästöt voivat olla jopa 90 % fossiilisia polttoaineita alhaisemmat. Kaasuautojen yleistyminen on yksi merkittävimmistä ratkaisuista liikenteen päästöjen vähentämiseksi.

Kaikki Suomen kaasuntankkausasemat löytyvät kartalta.

Lisätietoja kaasuautoilusta: https://kaasuautoilu.fi/