Hyvinvointiteknologiamessut esittelee alan uusimmat innovaatiot!


Tervetuloa Hyvinvointiteknologiamessuille 9.–10.11.2020! Tapahtuma järjestetään toista kertaa ja koronapandemiasta johtuen tapahtuma toteutetaan kokonaisuudessaan verkossa.

Vuoden kiinnostavin hyvinvointiteknologian tapahtumakokonaisuus esittelee monipuolisesti teknologian ja digitaalisten palveluiden tilaa nyt ja tulevaisuudessa! Luvassa on mielenkiintoisia puheenvuoroja, esittelyjä ja työpajoja uusimpien teknologioiden mahdollisuuksista.

- Tavoittelemme verkkotapahtumalla laajaa osallistujajoukkoa valtakunnallisesti. Ohjelmaa on tarjolla aamusta iltaan, ja kokonaisuudesta löytyy monta innostavaa vinkkiä sote-palveluiden kehittämiseen. Uutuutena tapahtumassa on molempina messupäivinä järjestettävä Hyvinvointiteknologiamessujen iltaextra, jossa jatketaan teknologiatarjontaan syventymistä terveyden ja hyvinvoinnin sekä työ- ja toimintakyvyn näkökulmista. Koska perinteinen näytteilleasettajuus ei tänä vuonna onnistu, voivat yritykset ja sidosryhmät viestiä palveluistaan videomainoksin tapahtuman tauoilla, vinkkaa Satakunta DigiHealth -hankkeen projektipäällikkö Niina Holappa Prizztechistä.

- Koronaviruksen aiheuttama pandemiatilanne edisti sote-alan pakollista digiloikkaa, jolloin eri ammattiryhmillä on parempia valmiuksia ottaa käyttöön erilaisia ratkaisuja. Messuilla esiteltävät teknologiat ja niitä edustavat yritykset ovat sellaisia, jotka voivat tuoda lisäarvoa myös poikkeusolosuhteisiin, jatkaa SAMKin tutkijayliopettaja Sari Merilampi.

Tapahtuma on kohdennettu sosiaali- ja terveysalan johdolle, asiantuntijoille ja henkilöstölle, opettajille ja opiskelijoille, tutkijoille ja kehittäjille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Tapahtuman ohjelma löytyy kokonaisuudessaan Hyvinvointiteknologiamessujen nettisivuilta.

Tapahtumaan osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ilmoittautumista.

Tapahtuman kumppanina toimii STM:n ja THL:n koordinoima HyteAiro-ohjelma. Messuosallistujat pääsevät tutustumaan tapahtumassa mm. HyteAiro-ohjelman tuottamaan Virtuaaliälykotiin (Virtual Smart Home).

Vuoden 2019 Hyvinvointiteknologiamessuilla WinNovan kampuksella vieraili satoja messukävijöitä.
Vuoden 2019 Hyvinvointiteknologiamessut järjestettiin WinNovan Porin ja Rauman kampuksilla. Tapahtumakokonaisuudessa vieraili yli 800 messukävijää ympäri Suomen.

Tärppejä ohjelmasta:

Maanantai 9.11.2020:

  • Tapahtuma käynnistyy maanantaina Hyvinvointiteknologia nyt ja tulevaisuudessa -webinaarilla, jonka keynote-puhujana toimii tutkimuspäällikkö Johanna Ollila Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskuksesta otsikolla ”Osaamisia yhdistämällä tulevaisuuden työelämään”.
  • In Smart furniture and wearables workshop different technologies and their possibilities are presented. You can see some prototypes and meet partners from different disciplines. The workshop is all about networking.
  • Hyvinvointiteknologiamessujen iltaextra: Teknologian uusi rooli terveyden ja hyvinvoinnin palveluissa -webinaari tarjoilee kiinnostavan kattauksen uusista toimintatavoista, joissa teknologialla on oma roolinsa. Tule tutustumaan ja keskustelemaan!

Tiistai 10.11.2020:

  • Tiistai aamu alkaa Toimintakykyä teknologialla -webinaarilla. Webinaari huipentuu Suomen mitatuimman miehen, Pekko Vehviläisen, mielenkiintoiseen keynote-puheenvuoroon ”Voiko hyvinvointia, onnellisuutta ja rakkautta mitata?” Tule innostumaan kanssamme teknologian huimista mahdollisuuksista!
  • Iltapäivän Terveysteknologia – jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua -webinaarissa esitellään täysin uudenlaista kehitteillä olevaa teknologiaa, olemassa olevien teknologioiden käytön tehostamismahdollisuuksia ja teknologiaa hyödyntäviä uusia toimintamalleja. Webinaarin keynote-puhujana toimii Dosentti, Satasairaalan osastonylilääkäri ja Porin perusturvan vt. ylilääkäri Juha Puustinen otsikolla ”Teknologian soveltamisen mahdollisuuksia satakuntalaisessa lääketieteen tutkimuksessa”.
  • HyteOpe-hankkeen PedaTorilla kuullaan ja jaetaan hyvinvointiteknologian opetuksen hyviä käytänteitä. PedaTorilla hankkeen toimijat kertovat hankkeen toteutuksesta sekä tuloksena syntyneistä hyvinvointiteknologian opetuksen käytännönläheisistä toteuttamisideoista. Yhteiseen PedaKoppaan kerätään osallistujilta lisää hyviä käytänteitä ja ideoita.
  • Hyvinvointiteknologiamessut 2020 huipentuvat tiistain Iltaextraan. Teknologia työ- ja toimintakyvyn vauhdittajana -osio nostaa esille vaikuttavia ratkaisuja erilaisiin työ- ja asiakastilanteisiin.

Hyvinvointiteknologiamessujen järjestäjinä toimivat Prizztech Oy, Sataedu, Satakunnan ammattikorkeakoulu, Satasairaala, Tampereen yliopisto ja WinNova. Maanantain tapahtuman toteuttaa Satakunta DigiHealth -hanke ja tiistain tapahtumajärjestelyistä vastaavat Satakunta DigiHealth ja Tulevaisuuden sairaala innovaatioalustana -hankkeet. Hankkeita rahoittaa Satakuntaliitto (EAKR) ja alueen kunnat.

Lue lisää Hyvinvointiteknologiamessuista!  
Tutustu myös RoboAI-viikon ohjelmaan.