Marika Barrett ja Marianja Huber palkittiin Satakunnan vuoden uusyrittäjinä


Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2023 -tunnustuksen ovat valtakunnallisena Yrittäjän päivänä 5.9. saaneet Marika Barrett (oik.) ja Marianja Huber (vas.)

Barrett ja Huber toimivat porilaisen konsultointialan yrityksen, Checkfin Oy:n yrittäjätiiminä. Yleisöäänestyksessä eniten ääniä sai jalkinesuunnittelija-suutari Nelli Nurmi, Nellinoora Shoes -yrityksen porilainen yksinyrittäjä. Kunniamaininta menestyksekkäästä yrittäjäpolusta myönnettiin eurajokelaiselle taiteilija Saana Hakalalle (Hakala Design Oy). Yleisöääniä kilpailussa antaneiden kesken arvotun 50 euron arvoisen tuotepalkinnon voitti Markus Råman.

Uusyrittäjäkilpailun voittajan valitsi asiantuntijaraati, johon kuuluivat Jukka Hurrila (Satakunnan Yrittäjien hallituksen puheenjohtaja), Kati Suomi (Liiketoimintaosaamisen ja yrittäjyyden apulaisprofessori, Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö) ja Jari Taimi. Raati perusteli valintaansa näin:

”Kaikki kuusi finalistia olivat tasaväkisiä. Valinnan tekeminen ei ollut helppoa. Barrettin ja Huberin yrityksen, Checkfin Oy:n, liikeidea on muista erottuva ja se kohdentuu kapeaan osaamisalaan, rakentamisen viranomais- ja työnantajavelvoitteiden konsultointiin ja kouluttamiseen. Yrittäjätiimi jakaa laaja-alaista tietoa ja osaamistaan valtakunnallisesti, mm. isoille yrityksille, jotka työllistävät ulkomaista työvoimaa Suomessa. Aihe on tällä hetkellä hyvin ajankohtainen. Verkkokoulutuksia yritys tarjoaa suomeksi ja englanniksi. Checkfin Oy työllistää 2 yrittäjää ja 2 täysipäiväistä työntekijää. Yritystoiminta on kasvussa.

Kunniamaininnan saanut Saana Hakala on onnistunut pienessä ajassa muuntumaan kevytyrittäjä-taidemaalarista ensin toiminimiyrittäjäksi ja heti sen perään kasvuhakuiseksi luovan alan osakeyhtiöksi, Hakala Design Oy:ksi. Taidealalla tällainen yrittäjäpolku on varsin poikkeuksellinen.”

Voittajat kukitettiin ja palkittiin rahapalkinnoilla, jotka lahjoitti Porin Seudun Yrityspalveluyhdistys ry, Prizztech Oy ja Satakunnan Yrittäjät. Voittajatiimi sai 2.000 euroa ja yleisön suosikki 1.000 euroa. Yleisöääniä Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2023 -kilpailussa annettiin 868, joista Nelli Nurmi keräsi 272. Yleisöäänestys oli netissä avoinna 5.–20. elokuuta.

Vuoden uusyrittäjä valittiin Satakunnassa nyt toista kertaa. Uusyrittäjäkilpailun osallistumis- ja valintakriteereihin voi tutustua osoitteessa: www.entersatakunta.fi/vuodenuusyrittaja2023. Vuoden 2024 uusyrittäjän valinta käynnistyy toukokuussa 2024.

Nelli Nurmi (Nellinoora Shoes):

Nelli Nurmi, Nellinoora Shoes (yleisöäänestyksen voittaja)

Saana Hakala (Hakala Design Oy):

Saana Hakala, Hakala Design Oy (kunniamaininta menestyksekkäästä yrittäjäpolusta)

Markus Råman:

Tuotepalkinnon voittaja Markus Råman

Jari Taimi, Kati Suomi ja Jukka Hurrila:

Valitsijaraati: Jari Taimi, Kati Suomi ja Jukka Hurrila

(Sivun alalaidasta löytyy isompiresoluutioisia valokuvia ladattavaksi)

TAUSTATIETOJA ja YRITTÄJIEN YHTEYSTIEDOT:

Marika Barrett ja Marianja Huber konsultoivat, kouluttavat ja auttavat erityisesti rakennusalalla tai teollisuudessa toimivia yrityksiä. Apua Checkfin Oy:stä saa käytännönläheisesti Suomen lainsäädäntöön ja viranomaisvelvoitteisiin liittyvissä asioissa. Osana palvelujaan yrittäjätiimi tarjoaa verkkokoulutuksia suomeksi ja englanniksi. Esimerkiksi "Vastuut ja velvollisuudet rakennustoiminnassa Suomessa" -kurssista on tavoitteena tulla eräänlainen rakennusalan hallinnollisen puolen työturvallisuuskortti. Checkfin Oy vietti syyskuun alussa kaksivuotissyntymäpäiviään. Yritys työllistää yrittäjien lisäksi kaksi kokopäiväistä henkilöä, joista toinen aloitti työt keväällä 2023 ja toinen elokuun alussa.
- pidempi esittelyteksti: www.entersatakunta.fi/checkfin
- Marika Barrett, marika.barrett@checkfin.fi, 041 466 6773
- Marianja Huber, marianja.huber@checkfin.fi, 045 853 2922

Nelli Nurmi on suutari ja jalkinesuunnittelija, joka suunnittelee ja valmistaa kangaskenkiä omalla Nellinoorashoes-brändillä. Hän myös opettaa kenkien valmistusta ympäri Suomea. Jalkineala on Suomessa pieni ja käsityönä ammatikseen kenkiä tekee Suomessa vain harva toimija. Nurmi haluaa tuoda esiin käsityöalan arvostusta ja nostaa suomalaisen työn arvoa sekä erottua rohkeilla ja uniikeilla tuotteilla. Yrittäjä arvioi, että Nellinoora Shoesilla on hyvä kasvupotentiaali. Yrittäjänä Nurmi on aloittanut 2,5 vuotta sitten, keväällä 2021.
- pidempi esittelyteksti: www.entersatakunta.fi/nellinoorashoes
- Nelli Nurmi, nellinoorashoes@gmail.com, 044 295 8991

Saana Hakala hyppäsi opettajasta taidemaalariksi ilman koulutusta ja voitti lähes heti Nuori taiteilijalupaus 2. palkinnon sekä Suomen taiteilijoiden jäsenkorttikilpailun. Tällä hetkellä Hakala maalaa abstraktien taulujen lisäksi esimerkiksi valaisimia maailmanluokan huviristeilijään ja on suunnitellut laukkuja kotimaiselle luksusbrändille Siloa Mookille. Oma, uniikki tyyli on tuonut vankan asiakaskunnan, taidealan kovasta kilpailusta huolimatta. Sivutoimisena kevytyrittäjyytenä vuonna 2021 alkanut työ on kahden vuoden aikana kasvanut toiminimestä osakeyhtiöksi.
- pidempi esittelyteksti: www.entersatakunta.fi/hakaladesign
- Saana Hakala, saana.s.hakala@gmail.com, 040 549 6638

Lisätiedot kilpailusta: Prizztech Oy, Jari-Pekka Niemi, 044 710 5350

Uusyrityskeskus EnterTM Satakunta tarjoaa maksutonta yrityksen perustamisneuvontaa henkilöille, joiden asuinkunta tai uuden yrityksen suunniteltu sijaintikunta kuuluvat Enterin palvelualueeseen (Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen, Säkylä ja Ulvila). Enterin palvelut tarjoaa Prizztech Oy, Satakunnan Yrittäjät ja Satakunnan TE-toimisto, yhteistyössä satakuntalaisten kaupunkien ja kuntien kanssa. Enter on osa valtakunnallista Uusyrityskeskusten verkostoa. www.entersatakunta.fi

Tiedote 5.9.2023 | Uusyrityskeskus Enter Satakunta

Tämä sivun lyhytosoite on www.entersatakunta.fi/voittajat2023

Ladattavia valokuvia: