Pakkaamisen automatisointi vapauttaa käsiä leipomiseen


Pekan Parhaat -leipomolle modernisointisuunnitelma Robocoastin Digital Innovation Hub -palveluna.

Pekan Parhaat -leipomolle toteutettiin modernisointisuunnitelma Robocoastin Digital Innovation Hub -palveluna. Aluksi Robocoastin asiantuntijat suorittivat leipomossa modernisaatiokatsauksen, minkä pohjalta käynnistettiin unelmatortun viipalointi- ja pakkaustoimintojen automatisointisuunnitelman laatiminen. Suunnitelma toteutettiin opiskelijatyönä RoboAI:n asiantuntijoiden tukemana SAMK:n Robotiikka Akatemiassa. Suunnitelmassa kartoitettiin eri robotti-, tarttuja- ja pakkauskonevaihtoehtoja. Lopuksi parhaiksi todetut vaihtoehdot simuloitiin Visual Components -ohjelmalla.

Leipomon perustaja Pekka Leinonen kertoo toteutuksesta näin:
– Yrityksemme kehittyessä huomasimme, että tuotteiden leikkaus ja pakkaus sitoo paljon resursseja. Teemme leipomossamme kaiken käsin ja haluamme keskittyä ydinosaamiseemme, eli laadukkaiden tuotteiden valmistamiseen perinteisellä tavalla. Tästä syystä aloimme pohtia, voisiko pakkauspuolta automatisoida. Olimme yhteydessä Prizztechiin ja Robocoast alkoi heti ajaa asiaa. Toteutetun suunnitelman ja simulaation avulla saimme konkreettisesti nähdä investoinnin tuomat hyödyt ja takaisinmaksuajat. On hienoa, että yrityksen modernisointihaasteisiin tarjotaan apua ihan ilmaiseksi.

Robocoast etsii yrityksiä, jotka haluavat vastaavasti uudistaa tuotantoaan tai palveluitaan robotiikkaa ja tekoälyä hyödyntämällä. 

Ota yhteyttä!

Mikko Puputti
044 710 5343
mikko.puputti@prizz.fi