Logorivi Logorivi Logorivi

Tuottavatko yrityksesi tuotteet positiivista hiilikädenjälkeä?


Mikä on hiilikädenjälki?
Hiilikädenjälki on ympäristömittari, joka kertoo tuotteen tai palvelun aikaansaamista positiivisista ilmastovaikutuksista. Ympäristövaikutukset on perinteisesti ilmaistu negatiivista vaikutusta kuvaavilla jalanjälkimittareilla, kuten tutulla hiiliijalanjäljellä. Hiilikädenjälki sen sijaan tarjoaa yrityksille keinon positiivisten ympäristövaikutusten esittämiseen. Hiilikädenjäljen idea on se, että yritys kehittää tuotteita ja palveluja, joiden avulla sen asiakas pystyy pienentämään omaa hiilijalanjälkeään. Hiilijalanjäljen pieneneminen on hiilikädenjälkeä. Positiivista hiilikädenjälkeä voidaan käyttää yrityksissä hyväksi muun muassa markkinoinnissa ja viestinnässä ja tuotekehityksen suuntaamisessa ilmastoystävällisemmäksi.

Prizztechissä käynnissä olevan Hiilikädenjälki satakuntalaisten yritysten kasvun ajurina -hankkeen tavoitteena on tunnistaa Satakunnassa positiivista ilmastovaikutusta eli hiilikädenjälkeä tuottavia tuotteita, palveluja ja ratkaisuja ja erityisesti kasvuyrityksiä, jotka voisivat hyödyntää hiilikädenjälkeä kasvupyrkimyksissään. Hankkeen toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki yritykset, joita kiinnostaa kehittää toimintansa ympäristövaikutusta  positiiviseen suuntaan.

Mitä? Tarjoamme yrityksille tietoa hiilikädenjälkimenetelmän hyödyntämisestä liiketoiminnassa ja asiantuntijatukea yritysten hiilikädenjälkipotentiaalin tunnistamisessa.

Kenelle? Satakunnassa toimiville yrityksille.

Miten? Palvelu on yrityksille avoin ja maksuton. Olethan yhteydessä, niin keskustellaan lisää yhteistyömahdollisuuksista.   

Lisätietoa:
Sami Leppimäki, Prizztech Oy
sami.leppimaki@prizz.fi

 

Jaa uutinen