Vuoden Uusyrittäjä | Yleisöäänestys avoinna 18.–31.8.2022


Äänestä suosikkisi Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2022 -kisan voittajaksi!

Vuoden Uusyrittäjä valitaan nyt ensimmäistä kertaa Satakunnassa. Valinnassa painotetaan enemmän laadullisia kuin taloudellisia kriteereitä, mutta liiketoiminnan on tullut olla kannattavaa. Liikeidean tulee olla jotenkin muista poikkeava (ainutlaatuinen, oivaltava, ennakkoluuloton, rohkea, tms.). Lisäksi koronakestävyyttä arvioidaan: pandemian vaikutukset, uuteen tilanteeseen sopeutuminen ja muuntautumiskyky.

Muita vuoden uusyrittäjän valintakriteereitä ovat: 1) Yritystä perustettaessa on hyödynnetty Uusyrityskeskus Enter Satakunnan maksuttomia neuvontapalveluita, 2) Yritys on perustettu 2019–2021, 3) Yritys on mikroyritys (työllistää 1–10 henkeä), ja 4) Yrityksen kaupparekisteriin merkitty kotikunta kuuluu Enterin palvelualueeseen.

Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2022 -kisan voittajan valitsee asiantuntijaraati. Lisäksi valitaan yleisön suosikki äänestyksen perusteella. Voittaja palkitaan 2.000 euron rahapalkinnolla ja yleisön suosikki 1.000 euron rahapalkinnolla. Voittajien rahapalkinnot lahjoittaa Porin Seudun Yrityspalveluyhdistys ry, Prizztech Oy ja Satakunnan Yrittäjät.

Loppukilpailuun päässeiden joukosta valitaan myös yrittäjä/yrittäjätiimi edustamaan Satakuntaa valtakunnalliseen Vuoden Uusyrittäjä -kilpailuun, johon ilmoittautuminen aukeaa syyskuun alussa.

Kilpailuun ilmoittautuneiden joukosta on loppukilpailuun valittu seuraavat yrittäjät/yritykset, joista löydät lisätietoja yrityksen nimeä klikkaamalla:

- Koivuniemi Group Oy (Merikarvia)
- Konehuolto Hakamäki (Merikarvia)
- Metalliartesaani Jarkko Helenius (Ulvila)
- Opitti Oy (Ulvila)
- PopUppari Oy (Pori)
- Tina's Bakery (Ulvila)

Yleisöäänestys on käynnissä ajalla 18.–31.8.2022 osoitteessa:
www.entersatakunta.fi/uusyrittaja2022

Voittajat julkaistaan valtakunnallisena Yrittäjän Päivänä ma 5.9.2022.

Kilpailuun on ollut mahdollista kaikkien niiden vuosina 2019–2021 Satakunnassa perustettujen yritysten osallistua, jotka täyttivät kilpailun osallistumis- ja valintakriteerit. Ilmoittautumisaika päättyi 14.8.2022.


Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2022 kilpailun järjestää Uusyrityskeskus Enter Satakunta.

Uusyrityskeskus EnterTM Satakunta tarjoaa maksutonta yrityksen perustamisneuvontaa henkilöille, joiden asuinkunta tai uuden yrityksen suunniteltu sijaintikunta kuuluvat Enterin palvelualueeseen (Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen ja Ulvila). Enterin palvelut tarjoaa Prizztech Oy, Satakunnan Yrittäjät ja Satakunnan TE-toimisto. Enter on osa valtakunnallista Uusyrityskeskusten verkostoa. www.entersatakunta.fi