Yhteistyössä on voimaa, veto- ja pitovoimaa


Sataedu ja Prizztech Oy järjestivät yhteistyössä Yrittäjän päivänä yritysvierailuja kokemäkeläisiin yrityksiin.

Kuva: Sataedun 1. vuoden talonrakentajaopiskelijat Kotiranta Jouko, Heinonen Matias ja Raittinen Valtteri ovat tyytyväisiä Yrittäjän päivän yritysvierailuihin. – Opittiin paljon uutta, opiskelijat kertovat.

Yritysvierailuihin osallistuivat Sataedun Kokemäen toimipaikan tekniikan alojen 1. vuoden opiskelijat. Vierailujen aikana opiskelijat pääsivät tutustumaan yritysten tuotantotiloihin ja  toimintaympäristöihin sekä näkivät konkreettisesti, mitä tuleva työ voi olla.  

Yrittäjän päivässä mukana olleet yritykset: Aspelin Group Oy, Lehtosen Konepaja Oy, Peiron Oy, Pitkäjärven vapaa-ajankeskus, Rakennuspalvelu M. Kallioinen Oy, Rockrobot Oy ja Uula Color Oy.

-    Yritysvierailujen ansiosta opiskelijat kuulivat erilaisista urapolkumahdollisuuksista ja tutustuivat potentiaalisiin työpaikkoihin. Samalla opiskelijoille tuli tutuksi Kokemäki ja kokemäkeläiset yritykset, Sataedun opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen kertoo. Rantalaisen mukaan opettajat kertoivat, että nyt opetuksessa voi myös käyttää esimerkkeinä: ”Muistatko, tästä puhuttiin siellä yrityskäynnillä!”

-    Yrityksille päivä mahdollistaa uusien työntekijöiden löytämisen osaajapulaan ja yrityksen brändin vahvistamisen erityisesti nuorten keskuudessa, Prizztechin yrityskehittäjä Tero Patoranta kertoo. - Yrittäjän päivää Johannan kanssa suunnitellessamme pidimme tärkeänä, että Kokemäki ja Satakunta saisivat pitää kouluttamansa osaajat. Yhteistyössä on voimaa, Patoranta kertoo. 


Sataedun opiskelijoiden palautetta Yrittäjän päivästä: 

”Varsinkin konepajatuotannosta paljon sellaista mitä en aikaisemmin tiennyt. Lisäksi tämä antoi paljon uutta tietoa Kokemäkeläisistä yrityksistä.”

”Opin uusia asioita lähistön yrityksistä”

”Nyt tiedän mihin voin mennä tulevaisuudessa töihin”

”Opin miten vaikeaa työ on”

Ilahduttavaa Patorannan ja Rantalaisen mielestä on, että Yrittäjän päivän palautteiden perusteella yrittäjyys kiinnostaa nuoria. Yritysvierailuille osallistuneista opiskelijoista 29% vastasi, että yrittäjyys kiinnostaa tulevaisuudessa. 55% vastasi, että yrittäjyys ehkä kiinnostaa tulevaisuudessa ja vain 16% vastasi, ettei yrittäjyys kiinnosta tulevaisuudessa. – Tästä on hyvä jatkaa vastaavien teemapäivien suunnittelemista ja yrittäjyydestä kertomista, Johanna ja Tero iloitsevat. 

Lisätietoja:
Sataedu opinto-ohjaaja Johanna Rantalainen, johanna.rantalainen@sataedu.fi ja 040 199 4152
Prizztech Oy yrityskehittäjä Tero Patoranta, tero.patoranta@prizz.fi ja 044 720 4641