Yleisöäänestys avoinna 5.–20.8. | Vuoden Uusyrittäjä 2023


Kuka on Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2023?

Vuoden Uusyrittäjä valitaan nyt toista kertaa Satakunnassa. Asiantuntijaraati valitsee kisan voittajan, ja yleisön suosikki valitaan äänestyksen perusteella. Loppukilpailuun päässeiden joukosta valitaan myös yrittäjä/yrittäjätiimi edustamaan Satakuntaa valtakunnalliseen Vuoden Uusyrittäjä -kilpailuun.

Kilpailuun ilmoittautuneiden joukosta on loppukilpailuun valittu kuusi yrittäjää/yrittäjätiimiä, joista löytyy lisätietoja yrityksen nimeä klikkaamalla:

- Checkfin Oy (Pori): Marika Barrett ja Marianja Huber
- Hakala Design Oy (Eurajoki): Saana Hakala
- Konehuolto Hakamäki (Merikarvia): Timo Hakamäki
- Nellinoora Shoes (Pori): Nelli Nurmi
- Satalommo (Pori): Vitalii Goncharenko
- Viikinkoski Oy (Pori): Tommi Viikinkoski

Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2023 -kisan voittaja palkitaan 2.000 euron rahapalkinnolla ja yleisön suosikki 1.000 euron rahapalkinnolla. Voittajien rahapalkinnot lahjoittaa Porin Seudun Yrityspalveluyhdistys ry, Prizztech Oy ja Satakunnan Yrittäjät. Voittajat julkistetaan valtakunnallisena Yrittäjän Päivänä ti 5.9.2023.

Yleisöäänestys on käynnissä ajalla 5.–20.8.2023 osoitteessa:
www.entersatakunta.fi/uusyrittaja2023

Kilpailuun on ollut mahdollista kaikkien niiden vuosina 2020–2022 Satakunnassa perustettujen yritysten osallistua, jotka täyttivät kilpailun osallistumis- ja valintakriteerit. Ilmoittautumisaika päättyi 18.6.2023.

Valinnassa painotetaan enemmän laadullisia kuin taloudellisia kriteereitä, mutta liiketoiminnan on tullut olla kannattavaa. Liikeidean tulee olla jotenkin muista poikkeava (ainutlaatuinen, oivaltava, ennakkoluuloton, rohkea, tms.). Lisäksi kriisikestävyyttä arvioidaan: uusiin tilanteisiin sopeutuminen ja muuntautumiskyky.

Muita vuoden uusyrittäjän valintakriteereitä ovat: 1) Yritystä perustettaessa on hyödynnetty Uusyrityskeskus Enter Satakunnan maksuttomia neuvontapalveluita, 2) Yritys on perustettu 2020–2022, 3) Yritys on mikroyritys (työllistää 1–10 henkeä, luku sisältää yrittäjät), ja 4) Yrityksen kaupparekisteriin merkitty kotikunta kuuluu Enterin palvelualueeseen.


Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2023 -kilpailun järjestää Uusyrityskeskus Enter Satakunta.

Uusyrityskeskus EnterTM Satakunta tarjoaa maksutonta yrityksen perustamisneuvontaa henkilöille, joiden asuinkunta tai uuden yrityksen suunniteltu sijaintikunta kuuluvat Enterin palvelualueeseen (Eura, Eurajoki, Harjavalta, Huittinen, Karvia, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Pori, Siikainen, Säkylä ja Ulvila). Enterin palvelut tarjoaa Prizztech Oy, Satakunnan Yrittäjät ja Satakunnan TE-toimisto. Enter on osa valtakunnallista Uusyrityskeskusten verkostoa. www.entersatakunta.fi

Tämän sivun lyhytosoite on: www.entersatakunta.fi/aanestys2023