Miksi lähdin yritysmentoriksi?


Maarit Majasaari on uusi yritysmentori, jonka mielestä mentorointi kehittää myös mentoria.

Lähdin mukaan mentorointiin, sillä liiketoiminnan kehittäminen on aina kiinnostanut minua. Olen myös ollut itse yrittäjä ja partneri, mutta nyt teen töitä toisen yhtiön palveluksessa. Nykyisessä työssäni Greenstepillä näen liiketoiminnan kehittämistä todella monipuolisten palvelujen ja työkalujen kautta.

Yrittäjänä ollessani olisin myös itse voinut kääntyä mentoroinnin puoleen, mutta en tehnyt niin. Monasti pienyritystä johtava uskookin olevansa ”ainoa”, joka pystyy muuttamaan yrityksensä toimintaa. Näin usein onkin ja aikaa muutokselle on vaikea löytää. Kuuntelemalla, keskustelemalla ja haastamalla omia ajatuksiaan yrittäjä voi kuitenkin nähdä uusia vaihtoehtoja. Pienyritystä johtava on toki oman liiketoimintansa asiantuntija, mutta yllättävän moni liiketoiminnan kehitystarve on samanlainen alasta tai koosta riippumatta. Kannattavuus, rahoituspohja, kasvusuunnitelma ja johtaminen sekä viestintä ovat tekijöitä, joita lähes kaikki yritykset joutuvat pohtimaan.

Mentoroinnin hyöty on suurin ehkä silloin, kun yrittäjä on tehnyt päätöksen, että haluaa kasvattaa tai kehittää yritystään. Silloin on hyvä saada sparrausta ja näkemyksiä. Viime kädessä yrittäjä on kuitenkin se, joka päättää.

Olen varsin uusi mentori, mutta uskon, että mentorointi kehittää myös minua. Pääsen haastamaan omia ajatuksiani ja eri tehtävissä opittua. Toivon tietysti, että mentoroitava kokee saavansa hyötyä mentoroinnista. Parhaimmillaan yksi ilmoille heitetty ajatus voi saada aikaan muutoksen.

Mikäli liiketoiminnan kehittäminen kiinnostaa, on mentorointi mukava tapa haastaa itseään ja samalla saa olla yrittäjän tukena. Parhaimmillaan mentori näkee uuden liiketoiminnan tai yrittäjän kasvutarinan!

Maarit Majasaari
yritysmentori