EAKR Vipuvoimaa Satakuntaliitto

Blogi: "Viimeinen kuulutus, aika kääriä hihat"


Tämä on viimeinen kuulutus kaikille satakuntalaisille tapahtuma-alan toimijoille: ”nyt on aika kääriä hihat”. Kuinka mahtavaa olisi sellainen, että meillä on maakunnassa todellinen iskujoukko tapahtuma-alan toimijoita, jotka voivat rinta rottingilla kertoa siitä, että heillä on tietotaito ja halu toimia ympäristövastuullisesti tehdessään asiakkailleen tapahtumia? No olisihan se ihan huippua! Nyt rakennetaan yhdessä ympäristövastuullista tapahtumamaakuntaa. Toivomme, asiakkaan valitessa tapahtumaan yhteistyökumppaneita hän voisi valita juhlapaikan, jonne pääsee helposti julkisilla. Asiakas majoittuu majapaikassa, jolle on esimerkiksi Green Key-sertifikaatti myönnetty. Ruokana tapahtumassa tarjoillaan lähellä tuotettua ja sesongin herkkuja. Ja hankintoja tehdessä otetaan huomioon tuotteiden ja palveluiden ympäristöystävällisyys. Melkeinpä kuulostaa ihan mahdolliselta toteuttaa, eikö vain? Kiteytettynä voisi tiivistää luontoa kunnioittavan työn olevan valintoja ja tekoja ympäristön hyväksi.

Jos ekologinen ajattelutapa on itselle vierasta ja hiilineutraalin tapahtuman järjestäminen tuntuu utopialta, saattaa tuntua mahdottomalta ajatukselta alkaa oman tapahtuman tai yrityksen vastuullisuustoimia kehittämään. Huoli pois! Muista, että elefanttikin syödään pala kerrallaan ja jostain täytyy aina aloittaa. Tarjolla on hurjan paljon tietoa tämän hetken ehkäpä yhdestä suosituimmasta eri alojen yritysten painopisteestä ja kehittämiskohteesta – hiilineutraaliudesta.

Hiilineutraalien tapahtumien järjestäminen on tapahtuma-alan yrityksille loistava mahdollisuus erottautua kilpailijoista ja samalla tilaisuus parantaa oman tontin toimintaa. Ympäristötyö on kestävyyslaji, jossa opitaan koko ajan lisää ja kannattaa muistaa, että jokainen yritys taikka tapahtuma on aloittanut oman ympäristövastuullisuustyönsä jossain kohtaa. Olisiko nyt sinun yrityksesi tai tapahtumasi aika aloittaa? Yksi ekoteko kerrallaan. Ei mahdoton tehtävä.

Joten tämä on viimeinen kuulutus: ”juna lähtee, nyt on aika kääriä sinunkin hihasi!”

 

Kaisa Löfgren
projektipäällikkö
Satakunnan tapahtumateollisuusklusteri