Vipuvoimaa EAKR Satakuntaliitto

Mari Antikainen – EU-hankkeiden moniottelija ja Eventcoastin asiantuntija


Mari Antikainen on porilaistunut haminalainen. Hän on yhteiskuntatieteiden maisteri ja kuvailee itseään ensisijaisesti kehittäjäksi. Hän toimii Eventcoast-hankkeessa asiantuntijana ja Prizztechissä kehittämispäällikkönä. Hän on myös Porikortteleiden wonder woman. Mari on varsinainen moniosaaja, joka on työskennellyt vuodesta -95 lähtien EU- hankkeiden parissa, mutta miten hän on päätynyt Eventcoastiin?

Prizztech Oy käsitteli koronan iskettyä yli 700 kokonaisasiakaskuntien alueen yksinyrittäjien korontukihakemusta ennen kuntien varsinaista päätöksentekoa. Korona-aikaan tapahtuma-alan toimijoiden ja yrittäjien työt kärsivät todella pahasti. Tilanne oli todella kurja ja halu auttaa heitä oli suuri.

- Matkailualalla on tehty aiemmin vaikka minkälaista kehittämistä, mutta tapahtuma-alalla ei ollut omaa koko klusteria koskevaa kehittämishanketta aiemmin, ei Satakunnassa eikä koko Suomessa.  Näin sekä yritysten tarpeen että rahoitusmahdollisuudet ja rakensin niistä hankkeen eli tietyllä tavalla ”Eventcoast on minun vauva”. Kätilöinä on toki toiminut muitakin Prizziläisiä sekä erityisesti alan yrityksiä.

Eventcoastissa on ollut alusta asti mukana innostuneita yrityksiä, mikä tekee hankkeessa työskentelystä parasta. -Yrityksiä varten tätä hanketta tehdään. On hienoa, että yritykset ovat löytäneet meidät sekä toisensa.

Kaksivuotinen hanke on tuonut myös mieleenpainuvia tapahtumia. -Viime vuoden kevään Tapahtumien tulevaisuus -seminaarissa Henkka Hyppösen esitys tekoälystä ja sen hyödyntämisestä on kyllä kaikista mieleenpainuvin. Toiseksi mieleenpainuvin asia oli ehkä Kokemäki-päivän suunnitteluilta yli 60 osallistujan kanssa.

Tapahtumien järjestäminen ei ole itsestäänselvyys, vaan se vaatii paljon valmisteluja, hankintoja ja suunnittelua. -Kihelmöivintä tapahtumien tuottamisessa on se, että saa päättää alusta loppuun tapahtumien kulun. Myös esiintyjät saadaan itse valita jokaiseen tapahtumaan, mutta valitettavan usein budjetti rajaa vaihtoehtoja.

Vaikka Eventcoast ja Porikorttelit ovatkin erilaisia, on niissä kuitenkin paljon yhteistä. -Osin samoja yrityksiä on mukana molemmissa. Hieno nähdä, että yritykset pystyvät työskentelemään yhdessä, oli kyseessä tapahtuma tai kampanja.

Eventcoast-hankkeen on määrä loppua elokuussa 2023, mutta mitä tapahtuu sen jälkeen? -Haemme uusia rahoitushakemuksia jatkotyölle. Toivottavasti pääsemme jatkamaan tätä työtä.

Syksyllä 2021 alkanut kaksivuotinen hanke Evencoast sparraa ja tukee Satakunnan alueella tapahtumateollisuudessa ja sen parissa toimivia yrityksiä. Tarkoituksena on toimia alan yritysten liiketoiminnan kehittämisen moottorina sekä tapahtuma-alan äänitorvena, jotta yritykset voivat toimia entistäkin tuottavammin, ympäristöystävällisemmin sekä vastuullisemmin. Hanke rahoitetaan REACT-EU-välineen määrärahoista osana Euroopan unionin COVID-19-pandemian johdosta toteuttamia toimia.