EAKR Vipuvoimaa Satakuntaliitto

Aloitin viiden kuukauden kestävän työharjoitteluni Satakunnan tapahtumateollisuusklusterissa helmikuussa. Asiantuntijaorganisaatiossa harjoittelija pystyy hakeutumaan oman mielenkiinnon mukaan erilaisiin työtehtäviin esimerkiksi digitaalisen markkinoinnin tehtäviin tai talouspuolelle. Itseäni kiinnosti eniten viestintämarkkinointi, joten sain pääosin työskennellä sen parissa.

Viiden kuukauden aikana olen päässyt mukaan mielenkiintoisiin juttuihin kuten yritysvierailuille sekä ammattilaismessuille. Pääsin myös kurkistamaan tapahtuma-alan kulisseihin. Työtehtäviini kuului muun muassa markkinointimateriaalin luominen, suunnittelu ja julkaiseminen, viestintä sekä palveluhakemistojen kerääminen SuomiAreenalle ja Visit Porille. Parasta harjoittelussa on ollut tutustua yritysmaailmaan sekä satakuntalaisiin tapahtumateollisuuden toimijoihin ja yrittäjiin.

          

Eventcoast oli itselleni ensikosketus hankkeessa työskentelyyn. Huomasin, että hankkeessa työskentely on ”oma maailmansa” sekä myös byrokraattista erityisesti rahoittajien logojen suhteen. Luovuutta saa siis käyttää, mutta tietyin rajaehdoin. Projektityöskentely vaatii hyviä vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä oma-aloitteisuutta. Näiden taitojen harjoittaminen on erityisen tärkeää työelämässä.

          

Harjoitteluni aikana suurin oppi on se, kuinka tärkeää verkostoituminen työyhteisössä ja sen ulkopuolella on. Niin kuin Kaisa Löfgren sanoi: ”me kaikki olemme omia käveleviä käyntikorttejamme”.

          

Oli ilo olla mukana kehittämässä tapahtumateollisuutta Satakunnassa!

Kiittäen,

Sirja Nuolioja
Eventcoast - Satakunnan tapahtumateollisuusklusteri