Starttiraha


TE-toimiston tuki aloittavalle yrittäjälle

TE-toimisto

Starttiraha on TE-toimiston myöntämä tuki alkavalle yrittäjälle 6–12 kuukauden ajan. Starttirahaa voivat saada työttömät sekä palkkatyöstä, kotityöstä tai opiskelun loppuvaiheessa päätoimiseksi yrittäjäksi siirtyvät. Myös sivutoimisen yritystoiminnan laajentuessa päätoimiseksi yrittäjä voi saada starttirahaa. Tukipäätös on haettava ja saatava ennen yrityksen perustamista (tai ennen päätoimiseksi laajentamista). Starttiraha maksetaan kuukausittain jälkikäteen.

  • 37,21 e/pv (v. 2024), noin 750 e/kk, mistä vähennetään verot (yleensä -25 %)
  • maksetaan enintään 5 pv/vko
  • starttirahahakemus tehdään TE-toimiston Oma asiointi -verkkopalvelun kautta
  • liitteeksi liiketoimintasuunnitelma ja laskelmat sekä verovelkatodistus (ks. lisäohje sivun lopussa).
  • laskelmat voit tehdä yhdessä Enterin yrittäjyysasiantuntijoiden kanssa tai yrittäjyyskurssilla.

Ennen kuin lähetät starttirahahakemuksen (tai heti hakemuksen jättämisen jälkeen), varaa aika TE-toimiston starttiraha-asiantuntijalle. Asiantuntija käy kanssasi läpi ideasi tukikelpoisuuden, hakuperusteet, hakemusliitteet sekä mahdollisen lisäneuvonnan tarpeen.

TE-toimisto voi myös pyytää ulkopuoliselta asiantuntijalta kirjallisen lausunnon yritystoimintaasi liittyen. Varaa siis riittävästi aikaa starttirahaprosessia varten (mielellään noin 1 kk), koska yritystoiminta tai päätoiminen yrittäjyys eivät saa alkaa ennen starttirahapäätöksen saamista.

Porin TE-toimiston starttiraha-asiantuntija Hanna Uusitalo palvelee kaikkia yrittäjyyskurssiasioista kiinnostuneita sekä starttiraha-asioissa seuraavien kuntien asukkaita: Pori, Ulvila, Merikarvia, Siikainen ja Pomarkku sekä Kokemäellä kuntakokeilun piiriin kuuluvat asiakkaat

>> Varaa soittoaika Porin TE-toimiston starttiraha-asiantuntija Hanna Uusitalolle (Hanna soittaa sinulle).

>> Muiden kuntien starttiraha-asiakkaiden tulee ottaa yhteyttä Harjavallan, Kankaanpään tai Rauman TE-toimiston omaan starttirahaneuvojaan.


>> Lue lisää starttirahasta Satakunnan TE-toimiston sivuilta

>> Ohjeet starttirahan maksatushakemuksen tekemiseen (kuukausittain jälkikäteen)

>> Yrittäjäkurssit (maksuton, Satakunnan TE-toimiston järjestämä)

HUOM! Starttirahaneuvojan sähköpostiosoite on muotoa: etunimi.sukunimi@te-toimisto.fi


*) Verovelkatodistuksen saa tallennettua OmaVero-palvelussa pdf-tiedostoksi:
>> www.vero.fi/omavero >> OHJE: Kirjaudu palveluun > Omat veroasiat, valitse välilehti "Toiminnot" > Todistukset > Verovelkatodistus ("Vain kerran > Seuraava > Lähetä") > Avaa verovelkatodistus > Todistus tulee näkyviin ja saat tallennettua sen omalle koneellesi pdf-muodossa. Todistuksen voi tilata myös postitse kotiin.

Tämän sivun lyhytosoite on www.entersatakunta.fi/starttiraha

Hanna Uusitalo

Hanna Uusitalo

Starttiraha-asiantuntija | TE-toimisto
Loma 27.5.–25.6. | 5.–8.7.