Metalliartesaani Jarkko Helenius


Yrityksen nimi: Metalliartesaani Jarkko Helenius (3200137-4)
Perustettu: 29.03.2021
Päätoimiala: Metallin takominen, puristaminen, meistäminen ja valssaus; jauhemetallurgia (25500)
Yrityksen kotikunta: Ulvila
Yrittäjä/-t: Jarkko Helenius

Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2022 -kilpailun yleisöäänestys on käynnissä ajalla 18.–31.8.2022 osoitteessa: www.entersatakunta.fi/uusyrittaja2022

Millä tavalla yrityksen liikeidea on ainutlaatuinen, oivaltava, ennakkoluuloton, rohkea, tms.?

Käsintaottuja sisustus- sekä käyttöesineitä itselle ja lahjaksi.

Kilpailuetu: Miten yritys erottuu muista saman toimialan toimijoista?

Metallipaja sijaitsee Leineperin Ruukin alueella jossa paja on toiminut jo pitkään. Jarkko jatkaa metallitakojan perinteitä perinteisissä tiloissa. Aikaisempi metalliartesaani jäi eläkkeelle ja metallipaja siirtyi Jarkolle. Uniikit, käsintehdyt esineet yrityksille ja yksityishenkilöille. Tekee tilaustöitä ja myy pajan omasta kaupasta takomiaan tuotteita. Osallistuu tuotteiden suunnitteluun asiakkaiden kanssa.

Koronakestävyys: Miten korona on vaikuttanut yrityksen toimintaan? Onko korona tuonut uusia toimintamalleja? Miten muuttuneeseen toimintaympäristöön ja markkinatilanteeseen on reagoitu/sopeuduttu?

Asiakkaat tilaavat tuotteensa koronasta huolimatta. Markkinoita ei järjestetty Leineperissä koronavuonna, joten tämän osalta oli vaikutusta.

Miksi yrittäjä (tai yrittäjätiimi) ansaitsee Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä -tittelin?

Käsityötaitojen ylläpitäminen perinteisessä metallipajassa Leineperin Ruukin alueella on jo kulttuuriteko sinänsä. On alan ammattilainen ja luova metalliartesaani. Värittää Leineperin Ruukin alueen tarjontaa ja on yksi suosituin kohde Leineperissä myös markkinatilaisuuksien ulkopuolella. Toiminta alkanut maaliskuussa 2021. Ruukin alueella ei viime vuonna järjestetty markkinoita. Tällä oli vaikutusta myyntiin.
 

Verkkosivut: holvi.com/shop/Jarkonpaja
Facebook: www.facebook.com/japihel
Instagram: www.instagram.com/jarkonpaja

Sivun lyhytosoite: www.entersatakunta.fi/jarkonpaja2022