Viikinkoski Oy – Tommi Viikinkoski


Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä 2023 -loppukilpailun ehdokasesittely:

Tommi Viikinkoski / Viikinkoski Oy

Y-tunnus: 3291344-5
Perustamispv: 9.6.2022
Kotikunta: Pori
Päätoimiala: 90010 Esittävät taiteet
Verkkosivut ja some
Www-sivut: viikinkoski.fi
Facebook: @mentalistitommiviikinkoski
Instagram: @tommiviikinkoski

Suora lyhytlinkkiosoite tälle esittelysivulle: www.entersatakunta.fi/viikinkoski

Millä tavalla liikeidea on ainutlaatuinen, oivaltava, ennakkoluuloton, rohkea, tms.?

Tervetuloa maailmaani, jossa yhdistyvät mentalismi, taikuus, motivaatio ja tavoitteiden saavuttaminen! Olen pienyrittäjä ja esiinnyn mentalistina ja taikurina, mutta en tyydy pelkkään viihdyttämiseen – tavoitteeni on auttaa muita pienyrittäjiä löytämään voimavaransa ja saamaan irti täydestä potentiaalistaan.

Uskon vahvasti siihen, että jokaisella meistä on sisäisiä kykyjä ja vahvuuksia, jotka odottavat löytämistään ja hyödyntämistään. Yrittäjänä tiedän, miten haastavaa ja palkitsevaa yrittäjyys voi olla. Siksi olen sitoutunut tarjoamaan inspiraatiota, oivalluksia ja käytännön työkaluja auttaakseni muita pienyrittäjiä menestymään omassa liiketoiminnassaan.

Tarjoan yrityksille uusia näkökulmia kolmella tavalla:
1. Innostavat mentalismi-esitykset, jotka eivät ainoastaan hämmästytä ja viihdytä, vaan myös herättävät ajatuksia ja inspiroivat katsojia näkemään uusia mahdollisuuksia.
2. Luennot ja workshopit. Tavoitteiden saavuttamisen ja voimavarojen löytämisen teemat ovat keskeisiä puheissani. Keskityn siihen, miten voit tunnistaa omat vahvuutesi ja luoda selkeän vision tästä tulevaisuuteen.
3. Ratkaisukeskeinen valmennus. Pienryhmissä sekä yrittäjän kanssa kasvotusten, tavoitteena innostavan huomisen rakentaminen.

Kilpailuetu: Miten yritys erottuu muista saman toimialan toimijoista?

Yli 12 vuoden kokemus esiintymisestä monenlaisissa yritystapahtumissa ympäri Suomen. Kokemukseni radiosta on auttanut puheiden ja luentojen parissa, ja nyt opiskelu Helsingin psykoterapiainstituutissa antanut käytännön työkaluja keskittyä voimavarakeskeiseen valmentamiseen. Minut on hyväksytty Suomen suurimpiin ohjelmatoimistoihin (Magnum Live, SpeakersForum, Keynote.fi, Starpoint, Ohjelmanaiset, Venuu, Juhlaviihde Mäntyset). Nousin vuonna 2022 lavataikuuden SM-kilpailussa pronssille. Basam Books julkaisi kirjani Kaikesta huolimatta -mentalistin ohjeita hyvään oloon 4/2023. Tein esittänyt oman sooloesitykseni syksyllä 2016 Rakastajat-teatterin Hilkka-salissa ja päässyt vuosien aikana mm. Ylen, Satakunnan Kansan, Satakunnan Viikon sekä MTV3:n haastateltavaksi.

Kriisikestävyys: Miten korona tai Ukrainan kriisi ovat vaikuttaneet yrityksen toimintaan? Ovatko kriisit tuoneet uusia toimintamalleja? Miten muuttuneeseen toimintaympäristöön ja markkinatilanteeseen on reagoitu/sopeuduttu?

Yritys perustettiin vasta vuonna 2022, mutta reagoin itse koronaan kehittelemällä virtuaalisen mentalisti-esityksen, jota tein työhuoneestani. Koronan tyhjentämä keikkakalenteri innosti kirjoittamaan kirjan. Aloitin prosessin maaliskuussa 2020 ja kirja (Kaikesta huolimatta - mentalistin ohjeita hyvään oloon) ilmestyi Basam Booksin kustantamana 4/2023. Olen päässyt kertomaan yrittäjätarinastani ja kirjasta mm. Satakunnan Kansaan sekä MTV3:n Viiden jälkeen -ohjelmaan.

Miksi yrittäjä (tai yrittäjätiimi) ansaitsee Satakunnan Vuoden Uusyrittäjä -tittelin?

Suomessa on alle 20 henkilöä, jotka työllistävät itsensä ammattitaikurina. Olen Satakunnan alueella ainoa, jolla on vastaava kokemus ja kokonaisuutta, jota tarjoan ei ole tietääkseni kenelläkään muulla. Tähtään palvelemaan yrityksiä ja yrittäjiä täysvaltaisesti: tarjoan ohjelmapaketteja, jotka viihdyttävät, mutta jotka voivat myös muuttaa sekä kuulijoiden että henkilökohtaisessa valmennuksessa olevan yrittäjän elämää. Kehitän toimintaani jatkuvasti ja haen apua muilta alueen yrittäjiltä.

 

Yleisöäänestys järjestetään ajalla 5.–20.8.2023
www.entersatakunta.fi/uusyrittaja2023 (äänestyslomake aukeaa 5.8.2023)